До позбавлення волі засуджено «кримінальне тріо» автокрадіїв

Як повідомили «УК» в Прес-службі ГУБОЗ МВС України, у Запорізькій області засуджено учасників ОЗГ висококваліфікованих автокрадіїв, що були викриті працівниками управління.

Очолив злочинне угрупування рецидивіст з чималим кримінальним минулим, який разом з двома спільниками вчиняв особливо тяжкі злочини. Зловмисники ретельно готувалися до злочину, на «справу» йшли не з пустими руками, адже для викрадення та повного розбору на запчастини автотранспорту потрібно чимало інструментів та навичок.

Убозівці з’ясували, що жертвами автокрадіїв власники машин ставали не випадково, вони підшукували місця, де за автівкою ніхто не наглядав, та, пересвідчившись в тому, що автомобіль не обладнаний сигналізацією, «вскривали» його і відганяли за межі міста, де розбирали на запчастини.

Згодом деталі від автомобілів крадії продавали на місцевих ринках. Таким «заробітком» організована злочинна група завдала шкоди потерпілим на суму майже в півмільйона гривень.

Злочинців притягнуто до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 2 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Кримінальний «бізнес» для членів організованої злочинної групи закінчився ув’язненням на чималим строк. Організатора засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а його подільники отримали по 7 років ув’язнення.

УК

 

You may also like...