Інформація ДАІ м. Києва на 04.12.2012

За 3 грудня співробітниками столичної ДАІ виявлено 504 порушення Правил дорожнього руху. Найбільш розповсюдженим порушенням залишається перевищення швидкості – 77 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 84 водії, без необхідних документів керували автіками – 36, порушення правил проїзду пішохідних переходів – 30. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння затримано – 41 водія. Крім того виявлено 31 пішохода-порушника.

За добу в столиці було зареєстровано 8 ДТП (з них 5 наїздів на пішоходів), в яких 9 осіб отримали травми.

Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу. Важко передбачити поведінку маленьких пішоходів, і в багатьох випадках тільки пильність людини за кермом може відвернути лихо.

Вчора зареєстровано 2 незаконних заволодіння транспортними засобами: Голосіївський р-н та/м «ВАЗ-2103», д.н. ВС7309СІ, 1982 р.в., бежевого кольору; Шевченківський р-н та/м «ВАЗ-2105», д.н. АА8706ІК, 1984 р.в., білого кольору.
Інспекторами ДПС полку ДАІ виявили та затримали а/м «Хонда Сівік». Було з’ясовано, що авто значиться у розшуку. Також був затриманий водій а/м «Мерседес Бенц», який знаходився у розшуку за скоєння злочину. До райуправлінь міліції за крадіжку доставлено 1 особу; хуліганство – 2.

В столиці з 27 листопада по 17 грудня триває комплекс профілактичних заходів, спрямованих на виявлення пасажирських або вантажопасажирських транспортних засобів, переобладнаних з порушенням законодавства України. Звертаємо увагу! Згідно з адміністративним кодексом України експлуатація незаконно переобладнаних транспортних засобів тягне за собою накладення штрафу в розмірі 340-425 гривень. Якщо транспортний засіб використовується для надання послуг з перевезення пасажирів то доведеться сплатити 680-850 гривень.

За прогнозом Гідрометеоцентру в столиці і надалі спостерігатиметься ускладнення погодних умов – зниженння температури, йтиме невеликий сніг. А це безумовно ускладнить рух транспорту і пішоходів. У звязку з цим Державтоінспекція звертається до киян та гостей міста зважити на складні погодні умови і не залишати автомобілі на краю проїзної частини оскільки це значно ускладнює прибирання снігу. Також ДАІ звертається з проханням до водіїв – до поліпшення дорожньої обстановки по можливості облишити поїздки на власному транспорті. Також ДАІ радить в умовах снігопаду рухатись з включеним ближнім світлом фар, а при зупинці включати аварійну сигналізацію. А наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.

УДАІ м. Києва
 

You may also like...