Кримінальна хроніка Житомирщини з 12 по 14 січня 2013 року

Упродовж минулих вихідних днів до Єдиного обліку працівниками міліції Житомирщини зареєстровано 479 повідомлень, 89 з яких із ознаками кримінальних правопорушень. Серед них: грабежі, крадіжки чужого майна, шахрайства, факти нелегального обігу наркотиків та інші. У 30 випадках встановлено особи, які обґрунтовано підозрюються у причетності до вказаних подій. Припинено 213 порушень правил дорожнього руху, 13 з них – керування транспортними засобами у нетверезому стані.

12 січня до Андрушівського райвідділу міліції звернулася 57-річна місцева жителька із заявою про те, що з її дачного будинку, залишеного без нагляду, було викрадено майно на суму 700 гривень. Виїхавши на місце події, працівники міліції встановили, що зловмисник проник до помешкання, зламавши навісний замок. Оперативникам вдалося встановити особу, причетну до даного кримінального правопорушення – ним виявився 21-річний непрацюючий житель райцентру.

Минулої доби із заявою про викрадення мопеда до Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернувся місцевий житель. Про подію було повідомлено нарядам міліції, що працювали в місті, і згодом співробітники ВДАІ затримали викрадача транспортного засобу. Ним виявився 23-річний житель одного з сіл району. Наразі встановлюються всі обставини події.

До Бердичівського міськвідділу міліції звернувся 31-річний місцевий житель із заявою про те, що в ніч з 12 на 13 січня невідома особа заволоділа його автомобілем ВАЗ, який був залишений без нагляду у дворі будинку. Працівники міліції виявили викрадений транспортний засіб в одному з сіл Бердичівського району, а за підозрою у вчиненні даного кримінального правопорушення затримали трьох місцевих жителів.
Статтею 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом» передбачено покарання від штрафу в сумі 17000 гривень до позбавлення волі на строк до 12 років.

Шановні громадяни! Не залишайте навіть на нетривалий час без нагляду свої автомобілі, забирайте із салонів цінні речі, щоб не приваблювати увагу потенційних зловмисників. Для попередження викрадення авто обладнайте його протиугінними пристроями. Подбайте, щоб у нічний час транспортний засіб знаходився на охоронюваній стоянці чи в іншому надійному місці.

СЗГ УМВС України в Житомирській області
 

You may also like...