СБУ выяснила, что предприятия кривого рога контролировали бандиты

15 членов ОПГ посадили на срок от 2 до 8 лет

 Набув чинності вирок Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська стосовно 15 мешканців м.Кривий Ріг, які займалися розкраданням товарно-матеріальних цінностей з низки промислових підприємств регіону.

У жовтні 2010 року Управлінням СБУ у Дніпропетровській області результаті реалізації комплексу пошукових та оперативних заходів було викрито і знешкоджено організоване злочинне угруповання, яке фактично контролювало діяльність декількох промислових підприємств Кривбасу, а також здійснювало з них крадіжки в особливо великих розмірах.

Протиправна діяльність здійснювалась групою щодобово переважно у нічний час протягом 5 місяців. Викрадений цемент та вугілля правопорушники реалізовували, а кошти привласнювали.

Встановлено, що діяльність злочинного угруповання була чітко структурована. Зловмисники влаштовували підконтрольну їм охоронну структуру на підприємство, що давало змогу безперешкодно потрапити на територію заводу. Окремі особи забезпечували функціонування схеми розкрадання, фінансова частина – відповідала за отримання коштів від реалізації викраденого, решта – забезпечувала збут отриманих незаконним шляхом товарно-матеріальних цінностей.

У результаті спеціальної операції, у ніч з 20 на 21 жовтня 2010 року співробітники СБУ припинили та задокументували факт несанкціонованого вивезення з підприємства понад 200 тонн цементу та 285 тонн вугілля, що використовується у технологічному процесі. Правоохоронці затримали 15 осіб причетних до організації та здійснення крадіжок. У ході огляду місць скоєння злочину вилучено документи складської звітності, записи зовнішнього відеоспостереження, отримано проби продукції. За експертними висновками фахівців, вартість викраденого тільки у цю добу склала більше 285 тисяч гривен.

За матеріалами СБУ прокуратурою м.Кривий Ріг було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.

Вироком суду 15 членів злочинного угруповання визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ст.191 Кримінального кодексу України і призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 8 років з конфіскацією всього належного їм майна.

Прес-група УСБУ у Дніпропетровській області

You may also like...