Информация ГАИ Киева о происшествиях на 19.02.13

За 18 лютого співробітники столичної ДАІ виявили 778 порушень правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 270 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків до відповідальності притягнуто 103 водії; без необхідних документів керували автівками – 22. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 41 водія. Крім того, виявлено 62 пішоходи, які порушували правила дорожнього руху.

За добу в столиці було зареєстровано 2 ДТП, в яких дві особи отримали травми. Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні на дорозі, не перевищуйте швидкість, не виїжджайте на смугу зустрічного руху, дотримуйтесь правил маневрування та дистанції.

Вчора, в столиці зареєстровано два незаконних заволодіння транспортними засобами. В Оболонському районі, на Московському проспекті проспекті,15невстановлені особи викрали вантажний автомобіль «КАМАЗ-6520», номерний знак АА7827ЕН, 2007 року випуску, червоного кольору. У Дарницькому районі, на вулиці Вербицького,26 викрали автомобіль «Деу Ланос», н.з. АА0552 АМ,2004 року випуску, сірий. Прийнято міри розшуку.

18 лютого, співробітники ДАІ виявили 10 автівок, що знаходились у розшуку. Крім того, інспектори ДПС ВДАІ Подільського райуправління затримали водія автомобіля «Daewoo Matiz», який на вулиці Світлицького,21 скоїв наїзд на пішохода та зник з місця ДТП. Ним виявився 23- річний киянин. Для з’ясування всіх обставин чоловіка доставили до райуправління міліції.

Вчора, співробітники ДАІ за спробу дачі хабара задокументували відразу двох водіїв. Так, у Голосіївському районі водій автомобіля «ВАЗ», пропонував 400 гривень. Аби уникнути відповідальності за порушення правил дорожнього руху, в Оболонському районі водій автомобіля «Daewoo Lanos» пропонував хабар у розмірі 500 гривень. Обох затриманих було доставлено до райуправлінь міліції. Столична Державтоінспекція нагадує, що за подібні дії передбачена відповідальність. Згідно статті 369 КК України (пропозиція чи дача хабара) карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років. Давання хабара, вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з можливою конфіскацією майна.

Крім того, інспектори ДАІ у Оболонському районі затримали двох громадян за нанесення тілесних ушкоджень іншим особам. А у Святошинському районі затримано громадянина, який перебував у розшуку за ухилення від покарання. Також, у Дарницькому районі затримали водія вантажівки, що перевозив МАФ без необхідних документів. Для подальшого з’ясування всіх обставин, затриманих доставили до райуправлінь міліції.

За прогнозом Гідрометеоцентру в столиці буде зберігатись низька температура повітря. Аби уникнути ризику потрапити в ДТП, столична Державтоінспекція радить водіям під час руху бути максимально уважними та обережними, дотримуватись швидкісного режиму, безпечної дистанції, правил маневрування, а в умовах недостатньої видимості рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини УДАІ 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...