До уваги водіїв: зміна погодних умов

За інформацією Гідрометеоцентру, 4-5 березня в столиці спостерігатиметься зниження температури повітря, а саме очікується від -3..-5 до -10..-12 градусів. Також прогнозуються опади у вигляді снігу, що може призвести до появи ожеледиці, а це безумовно ускладнить рух транспорту та пішоходів.

 Щоб уникнути ризику потрапити в ДТП, Державтоінспекція радить водіям бути уважними при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижувати швидкість, не об’їжджати транспорт, який зупинився перед «зеброю», а зупинитися і пропустити людей, які переходять дорогу.Також, необхідно своєчасно перевіряти технічний стан свого транспортного засобу, а також не залишати автомобілі там де це заважатиме нормальному руху транспорту.

Державтоінспекція міста звертає увагу водіїв на особливості керування транспортними засобами в умовах мряки, дощу, снігу тощо. У зв’язку з цим, столична ДАІ закликає водіїв бути уважними та обережними за кермом, дотримуватись швидкісного режиму, безпечної дистанції, правил маневрування, а в умовах недостатньої видимості рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Доцільно також відмовитися від ризикованих маневрів, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до втрати контролю над автомобілем.

ВЗГ УДАІ м. Києва

You may also like...