Під час травневих свят лише на Київщині вилучено тонну незаконно виловленої риби

На виконання доручення Дніпровського екологічного прокурора Київською міжрайонною екологічною прокуратурою у взаємодії з органами внутрішніх справ, рибоохорони і ветеринарної медицини посилено роботу щодо забезпечення законності вилову риби, її реалізації та недопущення використання заборонених знарядь лову у нерестовий період.

Лише протягом травневих свят на Київщині виявлено 72 порушення правил рибальства, ветеринарно-санітарних вимог збуту об’єктів тваринного світу. З обігу вилучено майже 1 тонну водних ресурсів, 1 човен та 40 заборонених знарядь добування об’єктів тваринного світу.

Довідково: 1 травня цього року в затоці Верблюд Канівського водосховища річки Дніпро в Оболонському районі Києва затримано громадянина, який двома сітками виловив більше 10 кг риби, чим спричинив майже 3 тис. грн збитків. У браконьєра вилучено човен, незаконні знаряддя лову та виловлену рибу.

Відомості про це кримінальне правопорушення внесено до ЄРДР, лінійним відділом в річковому порту «Київ» проводиться досудове розслідування за фактом незаконного зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду. Відповідальність за вказане правопорушення передбачає штраф від 1700 до 3400 грн чи обмеження волі до 3-х років з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури

You may also like...