У деяких школах Києва дітей годували простроченими продуктами

Про це засвідчила перевірка прокуратури Солом’янського району Києва, проведена у 14 дошкільних та загальноосвітніх закладах району.

 Так, під час перевірки у деяких навчальних закладах виявлено продукти із закінченим терміном придатності, що є грубим порушенням Закону України «Про дитяче харчування». Зокрема, у одній зі шкіл району дітей годували простроченими курячими яйцями, а в іншій у порушення санітарних норм сире м’ясо зберігалося разом із готовою продукцією.

У кількох  навчальних закладах встановлені порушення умов зберігання молочної продукції. Так, у 2 дитсадках та 2 школах молоко зберігалося у  морозильній камері, а вершкове масло – з порушенням температурного режиму. Також в школах було виявлено м’ясну та сирну продукцію без супровідних документів, які б засвідчували їх якість та безпеку.

Крім того, під час перевірки медичного кабінету одного з дитсадків виявлено лікарські засоби (бактерицидну мазь та знеболюючі пігулки) із вичерпаним терміном придатності, застосування яких могло б створити реальну загрозу здоров’ю дітей.

На даний час усі продукти без відповідних супровідних документів  та з простроченим терміном давності вилучені. 

За  результатами проведеної перевірки керівників 2 навчальних закладів притягнуто до відповідальності, складено 10 протоколів про порушення санітарних норм.

 Прес-служба прокуратури Солом’янського району Києва

You may also like...