В столиці, на пішохідних переходах травмуються діти

У неділю, 9 червня, в Голосіївському та Печерському районах, водії на пішохідних переходах скоїли наїзди на дітей. Двоє дівчат 4-х та 12-ти років у лікарні.

Перший випадок стався у Печерському районі о 11 годині 20 хвилин на вулиці Суворова,15. Автомобіль рухався з боку вулиці Московської у напрямку вулиці Січневого Повстання. 24-річний водій автомобіля «Range Rover» на регульованому пішохідному переході скоїв наїзд на 13-річну дівчинку. Дитина переходила дорогу на дозволяючий сигнал світлофора. Чому водій не зупинився та не надав можливість перейти проїзну частину наразі з’ясовує слідство. Що стосується пішохода, то дитина отримала закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку перелом правого передпліччя та була госпіталізована до лікарні.

Того ж дня, у Голосіївський районі на нерегульованому пішохідному переході 31-річний водій скоїв наїзд на дівчинку. Автопригода сталася на вулиці Горького,176 о 15 годині дня. Водій керуючи автомобілем «Škoda Octavia» на «зебрі» скоїв наїзд на 4-х річну дитину, яка переходила дорогу у супроводі батьків. Автомобіль рухався у напрямку Червоноармійського провулку. Дитину з травмами госпіталізували до дитячої лікарні.

Увага! Тривають літні шкільні канікули і діти більше часу проводять на вулиці. Зважаючи на це, столична Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу.

З початку року з вини водіїв, через порушення правил проїзду пішохідних переходів, в столиці скоєно 63 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 2 особи загинуло та 64 отримали тілесні ушкодження.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...