Кримінальна хроніка Житомирщини на 18 липня 2013 року

За минулу добу до Єдиного обліку працівниками міліції Житомирщини зареєстровано 354 повідомлення, 56 із них – з ознаками кримінальних правопорушень. Серед них крадіжки чужого майна, грабежі, шахрайства, незаконне поводження з наркотичними засобами та інші. У 6 випадках встановлені особи, які обґрунтовано підозрюються у причетності до вказаних подій. Припинено 148 порушень правил дорожнього руху, 19 з них – керування транспортними засобами у нетверезому стані.

17 липня до Попільнянського райвідділу міліції звернувся житель району із заявою про крадіжку. Пенсіонер повідомив, що з його будинку, шляхом вільного доступу, невідомими викрадено його мобільний телефон вартістю 150 гривень. Працівники міліції за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення затримали непрацюючу 42-річну місцеву жительку Викрадений телефон повернуто заявнику.

Правоохоронці Овруцького райвідділу міліції під час проведення оперативно-профілактичних заходів по операції «МАК-2013» на присадибній земельній ділянці 59-річної жительки с. Гаєвичі виявили та вилучили 833 рослини снодійного маку.

Цього ж дня, дільничні інспектори міліції Черняхівського райвідділу УМВС виявили та вилучили у пенсіонера 130 рослин коноплі, які він вирощував на своїй присадибній ділянці.

Шановні громадяни! Нагадуємо вам, що Закон України «Про протидію незаконному обігу наркотичних засобів» забороняє посів снодійного маку та конопель на дачних, присадибних та інших ділянках без відповідного ліцензованого дозволу. Порушення вимог законодавства фіксується у ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України і передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

СЗГ УМВС України в Житомирській області

 

You may also like...