На Луганщині за хабар засуджено начальника митного посту

Набув чинності вирок Краснолуцького міського суду стосовно керівника митного посту, який вимагав та одержав від приватного підприємця гроші в обмін на обіцянку прискорити митне оформлення вантажу.

Як повідомляє Прес-центр СБУ, бізнесмен звернувся до посадовця у квітні цього року з метою роз’яснення порядку переміщення через державний митний кордон України товарів, які він мав постачати згідно з комерційним контрактом. Митник почав переконувати підприємця, що залізничні вагони з вугіллям зможуть пройти митне оформлення без затримок та ускладнень лише за умови сплати особисто йому по 100 доларів за кожен вагон.

У червні 2013 року співробітниками СБУ затримали митника «на гарячому» під час одержання від підприємця тисячу доларів США.

Затриманому посадовцеві було повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення чи невчинення будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища) Кримінального кодексу України.

22 липня 2013 року суд розглянув матеріали кримінального провадження й засудив правопорушника до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в системі Міндоходів України на один рік з іспитовим терміном один рік.

Наприкінці серпня вирок вступив у законну силу.

You may also like...