Кримінальна хроніка Житомирщини на 17 вересня 2013 року

За минулу добу до Єдиного обліку працівниками міліції Житомирщини зареєстровано 312 повідомлень, 74 із них – з ознаками кримінальних правопорушень. Серед них крадіжки чужого майна, умисне нанесення тілесних ушкоджень та інші. У 21 випадку встановлені особи, які обґрунтовано підозрюються у причетності до вказаних подій. Крім того, встановлено 3 особи, що причетні до раніше зареєстрованих правопорушень. Припинено 247 порушень правил дорожнього руху, 30 з них – керування транспортними засобами у нетверезому стані.

16 вересня до чергової частини Андрушівського райвідділу міліції звернулась 32-річна жителька району із заявою про зникнення двох велосипедів, які вона залишила поблизу магазину, в якому працює продавцем. Дільничні інспектори міліції встановили, що крадіжку вчинила 62-річна односельчанка заявниці, яка у скоєному зізналась. Велосипеди повернуто власниці, встановлюються всі обставини події.

До Баранівського райвідділу УМВС надійшло повідомлення від 38-річної жительки райцентру про викрадення з побутової кімнати лікувального закладу, в якому вона працює, гаманця з грошима та банківських карток. Оперативники карного розшуку встановили, що кримінальне правопорушення скоїв 27-річний житель району. За даним фактом розпочато розслідування.

Шановні громадяни! Вкотре закликаємо вас подбати про безпеку власного майна. Намагайтеся не залишати цінні речі без нагляду, у легкодоступних місцях. Перебуваючи на робочому місці, зберігайте документи, гроші та коштовні речі при собі або залишайте їх тільки у надійному, спеціально відведеному, місці. Не забувайте подбати про захист власних транспортних засобів від посягань зловмисників, для чого залишайте їх на охоронюваних стоянках та обладнайте спеціальними охоронними пристроями.

ДАІ інформує

155 порушень Правил дорожнього руху було виявлено та припинено працівниками Державтоінспекції на автошляхах області упродовж минулої доби. Затримано 14 водіїв за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Складено 39 адміністративних протоколів на водіїв за перевищення швидкісних режимів.

За минулу добу зафіксовано 4 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 1 людина загинула та 3 отримали тілесні ушкодження.

Близько 06:40 16 вересня на 226 км автодорозі Київ – Чоп, Новоград-Волинського району, водій автомобіля Шевроле, житель м. Рівне, рухаючись в напрямку м. Києва, не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки, внаслідок чого скоїв наїзд на велосипедиста, 63-річного жителя м. Новоград-Волинський, який переїжджав проїзну частину з права наліво по нерегульованому пішохідному переході. Внаслідок ДТП велосипедист від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці пригоди.

Близько 21:00 16 вересня в смт. Биківка, Романівського району, водій мотоцикла М-67-36, 25-річний місцевий житель, здійснив наїзд на пішохода, 39-річного жителя смт. Биківка, який раптово вибіг на проїзну частину. Внаслідок ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження та доставлений до медичного закладу.

Шановні громадяни! Аналізуючи дорожньо–транспортні пригоди, слід зазначити, що переважна більшість аварій трапляється через неуважність та безпечність учасників дорожнього руху. Тому Державтоінспекція нагадує: не слід нехтувати своїм життям чи здоров’ям, лише дотримання Правил дорожнього руху зменшать кількість аварійних ситуацій і дорожньо–транспортних пригод.

СЗГ УМВС України в Житомирській області

You may also like...