Посадовці Запоріжжярибохорони порушують закон під час притягнення рибалок до відповідальності

Запорізькою міжрайонною екологічною прокуратурою під час проведення перевірки додержання вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення у діяльності управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Запорізькій області та Енергодарського територіального відділу встановлено, що діяльність посадових осіб зазначеного контролюючого органу під час притягнення громадян до адміністративної відповідальності за незаконний вилов риби здійснюється із суттєвими порушеннями чинного законодавства.

Виявлено численні факти передачі службовими особами управління вилучених речей під розписку порушникам, що суперечить чинному законодавству, а також наявні непоодинокі факти вилучення контролерами речей (рибальські сіті, плавучі транспортні засоби) при складані протоколів про адміністративні правопорушення за статтею, санкція якої не передбачає їх конфіскацію, не здійснюється належний контроль за правильним і своєчасним виконанням постанов про накладення стягнення. Станом на 01.09.2013 з накладених 200 тис. грн штрафів реально сплачено лише половину.

Робота Запоріжжярибохорони фактично зосереджена на виявленні дріб’язкових правопорушень окремими фізичними особами, які здійснюють любительський вилов риби, тоді як порушення правил рибальства, які спричиняють значну шкоду державним рибним запасам, залишаються поза увагою інспекторів рибоохорони.

За результатами перевірки, прокуратурою з метою усунення вказаних порушень начальнику управління охорони використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Запорізькій області внесено подання.

Прес-служба Запорізької міжрайонної екологічної прокуратури
 

You may also like...