За сумлінну поведінку семеро засуджених отримали волю достроково

У грудні цього року Заводським райсудом м. Дніпродзержинська винесено ухвали про звільнення від відбуття частини покарання 7 засуджених, які перебували в Дніпродзержинській виправній колонії.

«Ці жінки вже відбули передбачену законодавством частину призначеного їм покарання. За цей час сумлінною поведінкою та добросовісним ставленням до праці вони довели своє виправлення та заслужили шанс почати нове життя на волі достроково», — зауважив Сергій Тімченко, старший прокурор прокуратури міста, який взяв участь у розгляді спільного подання адміністрації Дніпродзержинської ВК №34 і спостережної комісії при виконкомі Заводської райради про умовно-дострокове звільнення ув’язнених.

Згідно ст.81 Кримінального Кодексу України, виконання призначеного за злочин покарання доцільне, якщо ним досягається мета закону: крім кари – ще і виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових злочинів. «Практика доводить виправданість застосування такої виховної міри як умовно-дострокове звільнення. Адже більшість звільнених достроково твердо стають на шлях законослухняності», — зазначив Сергій Тімченко.

Прес-служба прокуратури м. Дніпродзержинська

You may also like...