На Херсонщині виявлене незаконне відчуження майже 8 га узбережжя Дніпровсько-Бузького лиману

Херсонською міжрайонною екологічною прокуратурою проведено перевірку законності надання у власність громадянам 34-х земельних ділянок водного фонду, розташованих в межах прибережної захисної смуги Дніпровсько-Бузького лиману Чорного моря та площею майже 8 га.

З’ясовано, що посадовими особами відділу регіонального розвитку та будівництва Білозерської РДА, всупереч вимогам Земельного та Водного кодексів України, було погоджено проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок на території Олександрівської сільської ради у приватну власність під забудову. Як наслідок – цей проект отримав позитивні висновки інших природоохоронних органів, що дозволило сільській раді прийняти рішення щодо відчуження узбережжя лиману з комунальної власності.

Херсонською міжрайонною екологічною прокуратурою відносно посадових осіб Білозерської райдержадміністрації розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.364 ч.2 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки). Посадовцям загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба Херсонської міжрайонної екологічної прокуратури
 

You may also like...