На Харківщині знешкоджено небезпечну озброєну банду

Працівники управління по боротьбі з організованою викрили озброєну банду, учасники якої вчиняли розбійні напади та викрадали людей. За нетривале існування угруповання спільники встигли «напрацювати» 1,5 мільйони гривень.

До складу ОЗГ входило чотири чоловіки, віком від 26 до 37 років. Організував банду непрацюючий харків’янин, який залучив до діяльності свого брата та ще двох знайомих.

Зловмисники на кожну справу йшли підготовленими. Жертву обирали з числа заможних громадяни, які мали у готівці чималі заощадження.
Напади детально планувалися, у цьому зловмисники проявляли свою неординарність. Одного разу щоб виманити жертву, вони зімітували дорожньо-транспортну пригоду, для чого придбали недорогу вітчизняну автівку.

Аби їх не відслідкували, чоловіки спілкувалися між собою за допомогою заздалегідь обумовлених кодових словосполучень, використовуючи при цьому велику кількість мобільних номерів. А для залякування потерпілих застосовували не лише фізичну силу, а й мали для цього вогнепальну зброю.

Завдяки пильності правоохоронців зловмисники затримані майже на початку їх кримінальної кар’єри, адже діяло угруповання нетривалий час. Разом з тим на їх рахунку вже 8 фактів злочинної діяльності, серед яких передбачені ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 187 (Розбій), 257 (Бандитизм) та 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Про подальші злочинні наміри затриманих свідчать речові докази, вилучені в ході проведення обшуків: перероблені пістолети, які визнані експертами, як вогнепальна зброя, наручники, кастет, маски для обличчя, а також розробки та схеми вчинення злочинів.

– Наразі всі учасники банди заарештовані. Найближчим часом провадження відносно спільників буде направлено на розгляд суду. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років із конфіскацією майна, – зазначає начальник УБОЗ ГУМВС України в Харківській області Олександр Омельченко.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
 

You may also like...