Найбільш резонансні злочини та події на Одещині за минулу добу

Упродовж 20.03.2014 до Єдиного реєстру досудових розслідувань органів внутрішніх справ Одещини внесено 246 заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події.

Працівниками Любашівського РВ в с.Ясеново-2 викрито місцевого жителя, 1984 р.н., який під час вживання спиртних напоїв разом з 77-річним пенсіонером та раптово виниклої сварки задушив опонента. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками п.6 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Підозрюваного затримано в порядку ст.208 КПК України та поміщено до ізолятору тимчасового тримання Любашівського РВ.

До Балтського РВ надійшла заява від Віталія, 1951 р.н., про те, що за місцем мешкання він виявив крадіжку свого мобільного телефону. Вжитими заходами викрито Віталія, 1979 р.н., який знаходилась в гостях у потерпілого, після спільного розпиття спиртних напоїв викрав вказаний телефон.

Працівниками Ізмаїльського РВ викрито Романа, 1982 р.н., який з прилавка зоомагазину викрав магніт для очищення акваріумних стекол.

Працівниками Іллічівського МВ зупинено Віталія, 1986 р.н., у якого виявлено та вилучено кастет. Вилучене направлено до НДЕКЦ.

Працівниками Суворовського РВ проведено санкціонований обшук за місцем мешкання Олега, 1963 р.н., в ході якого виявлено та вилучено 56 різнокаліберних патронів. Вилучене направлено до НДЕКЦ.

Працівниками Комінтернівського РВ в с. Петрівка зупинено автомобіль «ЗАЗ» під керуванням жителя с. Калинівка, 1987 р.н. При проведенні огляду транспортного засобу виявлено та вилучено 13 патронів калібру 5,6 мм. Правопорушник повідомив, що боєприпаси знайшов в лісосмузі біля с. Калинівка.

Співробітниками Київського РВ викрито Миколу, 1998 р.н., який шляхом розбиття скла на дверях, проникав до автомобілів мешканців Київського району, що були припарковані на вулицях Варненська, Академіка Корольова та пр-ті Маршала Жукова та викрадав навігатори і відео реєстратори.

Слідчим Котовського МВ розпочато кримінальне провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) по факту розтрати грошей продавцем магазину, розташованому в одному з сіл Котовського району.

Мешканець с. Новоселівка добровільно здав до Котовського МВ бойові патрони калібру 7,72 мм в кількості 81 штука, які він знайшов в лісосмузі.

35-річний житель с. Зелений Кут, маючи дозвіл на зберігання зброї, добровільно здав до Котовського МВ газовий пістолет марки РКС-3РИНГ калібру 9 мм, у зв’язку з тим, що він йому не потрібен.

До чергової частини Южненського МВ надійшла заява мешканки м. Южне про прийняття заходів до свого колишнього співмешканця, який злісно ухиляється від сплати аліментів на утримання неповнолітньої доньки. Його заборгованість складає понад 20 тис. грн. Розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 164 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати аліментів на утримання дітей).

Під час проведення місячника добровільної здачі зброї Южненським МВ було прийнято добровільно здану жителем міста Южне мисливську гладкоствольну рушницю «ИЖ», 16 калібру. Вказану рушницю він знайшов в будинку, де мешкав його покійний батько.

Працівниками карного розшуку Приморського РВ вжитими заходами викрито 22-річного Дмитра та 30-річного Олександра, які знаходячись у таксі, викрали золоту каблучку, ланцюжок з хрестиком та кредитну картку заявниці. Сума матеріального збитку становить 7000 гривень. Чоловіки зізналися у вчинені вказаного кримінального правопорушення та були відпущені під зобов’язання. За даним фактом слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівниками Портофранківського ВМ було викрито Олександра, 1966 р.н., який шахрайським шляхом заволодів двигуном «Ямаха» з автоцентру. Наразі чоловік зізнався у вчинені вказаного кримінального правопорушення та був відпущений під зобов’язання. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

До Приморського РВ звернувся із заявою Андрій, 1972 р.н., щодо вжиття заходів до невідомої особи, яка під приводом зателефонувати шахрайським шляхом заволоділа мобільним телефоном його неповнолітнього сина. Сума матеріального збитку становить майже 900 гривень. В ході відпрацювання заяви працівниками міліції було викрито раніше засудженого одесита, який зізнався у вчинені злочину. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

 

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області

 

You may also like...