Найбільш резонансні злочини та події на Одещині за минулу добу

Упродовж минулої доби до Єдиного реєстру досудових розслідувань органів внутрішніх справ внесено 225 заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події, що мали місце на Одещини.

До чергової частини Овідіопольського РВ надійшло телефонне повідомлення від жительки смт. Великодолинське про те, що в лісосмузі біля населеного пункту, вона виявила тіла чоловіка та жінки з ножовими пораненнями. Потерпілих – Оксану, 1967 р.н., та її співмешканця Івана, 1957 р.н., доставлено до медичного закладу. Під час виїзду слідчо-оперативної групи викрито громадянина сусідньої країни, 1967 р.н., який під час спільного вживання спиртних напоїв з потерпілими та раптово виниклої сварки наніс їм удари кухонним ножем, після чого зник з місця події в невідомому напрямку. За даним фактом розпочаті одразу два кримінальні провадження за ознаками статей 115 ч.1 (умисне вбивство) та 121 ч.2 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. 

До Суворовського РВ звернулась одеситка, 1980 р.н., яка повідомила про те, що невідомий злочинець шляхом ривка відкрито заволодів її золотими прикрасами. Сума збитку становить 6500 гривень. Вжитими заходами викрито місцевого мешканця, 1989 р.н., який зізнався у скоєнні злочину. Триває слідство. 

До Біляївського РВ надійшло повідомлення від співробітника АЗС про те, що водій автомобіля не розрахувався за 200 літрів пального та втік з місця події. Правоохоронцями оголошено оперативний план «Перехват», в ході якого викрито вказаний автомобіль. Водієм-правопорушником виявився 44-річний Микола, який пояснив, що на момент заволодіння пальним в авто знаходились його родич та знайомі, які за попередньою змовою мали намір на відкрите заволодіння пальним. Ведеться слідство. 

До Київського РВ надійшла заява від місцевого жителя, 1982 р.н., про те, що невідома особа незаконно заволоділа його автомобілем. Сума збитку становить 10000 гривень. Вжитими заходами викрито жителя с. Ільїчівка, 1973 р.н., від якого отримано правдиві свідчення про вчинення правопорушення. Триває перевірка. 

Співробітниками Суворовського РВ викрито Олександра, 1981 р.н., у якого вилучено 75 патронів калібру 7,62 мм. Вилучені набої направлено до НДЕКЦ для проведення експертизи, після якої буде прийнято рішення. 

Працівниками Кілійського РВ викрито жителя м.Кілія, 1993 рн., який незаконно заволодів автомобілем "ВАЗ 21033" 1981 року випуску, який належить Віктору, 1953 р.н. Здійснюється перевірка. 

Працівниками Київського РВ викрито Володимира, 1994 р.н., який в парадній будинку М.Жукова шляхом ривка відкрито заволодів у Тамари, 1945 р.н., жіночою сумкою, в якій знаходились особисті документи та гроші в сумі 1000 грн. Затриманий знаходився в Одеському слідчому-ізоляторі, ведеться слідство. 

До Приморського РВ надійшла заява від Максима щодо вжиття заходів до невідомої особи, яка шахрайським шляхом під приводом зателефонувати заволоділа його мобільним телефоном вартістю 700 гривень. Вжитими заходами працівниками карного розшуку викрито трьох раніше засуджених одеситів, які зізналися у вчинені вказаного кримінального правопорушення. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Працівниками Приморського РВ було викрито раніше засудженого 26-річного Валерія, який вчинив крадіжку мобільного телефону та банківської картки, з якої потім зняв готівку у сумі семи тисяч гривень. Потерпілому було завдано матеріальну шкоду на суму вісім тисяч гривень. Затриманий зізнався у вчинені вказаного кримінального правопорушення та був відпущений під зобов’язання. Вказані відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. 

До Роздільнянського РВ надійшла заява від Олександра, 1981 р.н., про те, що невідомий зловмисник з паливного баку його трактора скоїв крадіжку 100 літрів дизельного пального, завдавши збиток на 1500 гривень. Вжитими заходами у вчиненні даного кримінального правопорушення викрито двох молодиків 15 та 16 років, жителів Роздільнянського району, від яких отримані правдиві свідчення та вилучено речові докази. Наразі за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. 

Працівниками Роздільнянського РВ в ході проведення операції «Мак» на городі 36-річного Ігоря виявлено та вилучено 32 куща конопель, які він незаконно вирощував для особистих потреб. Вилучене направлено на експертизу до НДЕКЦ. 

До Ізмаїльського МВ із заявою звернулась мешканка міста, 1936 р.н., яка повідомила, що невідома особа з дачного будинку заявника, викрала чувуну плиту. Вжитими заходами викрито місцевого жителя, 1974 р.н., раніше судимого за аналогічні злочини. Розпочато кримінальне провадження за ознаками статті 185 (крадіжка) Кримінального Кодексу України. 

До Ізмаїльського МВ із заявою звернувся 41-річний Ігор, який повідомив, що невідома особа з будинку викрала мопед. Вжитими заходами було встановлено Андрія та Миколу, 1999 р.н., від яких отримано правдиві свідчення. Розпочато кримінальне провадження за ознаками ст.185 (крадіжка) Кримінального Кодексу України. 

Працівниками карного розшуку Южненського МВ за збут наркотичного засобу – марихуани викрито Олександра, 1989 р.н. За даним фактом розпочатого кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. 

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області

 

You may also like...