Найбільш резонансні злочини та події на Одещині за минулу добу

Упродовж минулої доби до Єдиного реєстру досудових розслідувань органів внутрішніх справ внесено 272 заяви та повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події, що мали місце на Одещині.

До Київського РВ звернувся В’ячеслав, 1953 р.н., із заявою про те, що невідомий злочинець, в міському транспорті, з кишені його одягу викрав мобільний телефон, вартістю 700 гривень. Вжитими заходами викрито Земфіру, 1967 р.н., у якої вилучені речові докази.

 

До Роздільнянського РВ надійшла заява пенсіонерки з с.Кучурган про те, що в період часу з лютого по травень 2014 року невідомий злочинець з її будинку скоїв крадіжку пилососа, металевого візка та чайного сервізу. Сума збитку становить 400 гривень. Вжитими заходами викрито 49-річну жительку с. Павлівка, від якої отримано правдиві свідчення.

 

До Роздільнянського РВ надійшла заява Юрія про те, що в ніч на 30 червня в м.Роздільна невідомий злочинець, шляхом застосування сили, не небезпечної для життя та здоров`я, відкрито заволодів його мобільним телефоном, вартістю 200 гривень. Вжитими заходами викрито Андрія, 1985 р.н., від якого отримано правдиві свідчення.

 

До Фрунзівського РВ надійшло телефонне повідомлення від невідомого, про те, що в смт. Фрунзівка по вул. Шосейна невідомий рухається в сторону центру селища та стріляє з мисливської рушниці. Виїздом на місце події слідчо-оперативною групою РВ викрито 31-річного непрацюючого місцевого жителя, який знаходився в стані алкогольного сп`яніння. Правопорушника доставлено до Фрунзівського РВ. Встановлено, що він являється власником зброї. З місця події вилучено рушницю 16 калібру та гільзи 16 калібру в кількості 4 штук. Також встановлено, що пострілами пошкоджено двері автомобіля, який стояв на узбіччі дороги та належить місцевому жителю. Постраждалих немає. Вирішується питання про обрання правопорушнику запобіжного заходу та внесення відомостей до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

 

Працівниками Малиновського РВ по матеріалам кримінального провадження за ознаками ч.2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України було викрито непрацюючу Наталю, 1971 р.н., яка за місцем свого мешкання незаконно збула Роману 2 мл. розчину матамфетаміну. В ході санкціонованого обшуку в квартирі підозрюваної виявлено та вилучено 19 конвалют препарату "Ефіна" в кількості 186 таблеток, скляну ємкість з рідиною коричневого кольору, медичний шприц ємкістю 20 мл. з прозорою рідиною об’ємом 5 мл, три паперових згортка з порошкоподібною речовиною бурого кольору, полімерний згорток з розсипчастою речовиною темно-сірого кольору, полімерну ємкість з розсипчастою речовиною темно-сірого кольору, систему для крапельниці, в пластиковій трубці якої знаходилася рідина, колбу з рідиною. Вилучене направлено до НДЕКЦ.

 

До Роздільнянського РВ надійшла заява від Анатолія, 1945 р.н., про те, що в денний час доби 01 липня, невідомий злочинець, шляхом вільного доступу, з території приватного підприємства незаконно заволодів його трактором. Вжитими заходами викрито Михайла, 1980 р.н, від якого отримано правдиві свідчення.
До Приморського РВ звернулась із заявою 52-річна жителька міста Ізмаїл щодо вжиття заходів до невідомої особи, яка знаходячись у парку ім. Т.Г. Шевченко, шляхом ривка заволоділа її сумкою, в якій знаходився мобільний телефон, паспорт громадянина України на її ім’я та гаманець з грошима в сумі вісім тисяч гривень. Вжитими заходами працівниками міліції викрито Юрія, 1984 р.н., у якого було вилучено речовий доказ – сумку з речами та повернено її власниці. За подібні діяння законодавством передбачено покарання згідно статті 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу затриманому. Ведеться слідство.
Працівниками карного розшуку Портофранківського ВМ викрито Сергія, 1992 р.н., який незаконним шляхом заволодів мотоциклом, який належить 22-річному мешканцю Одеської області. В ході слідства встановлено, що затриманий встановив нові держномери, переварив раму та намагався продати транспортний засіб, який значиться в угоні. Підозрюваний зізнався у вчинені вказаного кримінального правопорушення та відпущений під зобов’язання. Згідно чинного законодавства правопорушникові загрожує покарання згідно ст. 290 (знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу) Кримінального кодексу України. Наразі ведеться досудове розслідування.

 

До Суворовського РВ від жителя району надійшла заява щодо вжиття заходів до невстановленої особи, яка таємно викрала 200 літрів дизельного пального, зливши їх з бензобаків двох автомобілів «Камаз», що стояли біля будинку по вул.Хаджибеївська дорога. Сума завданого матеріального збитку склала 2920 гривень. Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівниками міліції у вчиненні вказаного правопорушення викрито непрацюючого раніше засудженого місцевого мешканця, 1985 р.н.

 

Співробітниками Суворовського РВ викрито раніше засудженого одесита, 1995 р.н., від якого надійшли правдиві свідчення про те, що у травні поточного року він шляхом ривка відкрито заволодів мобільним телефоном незнайомої дівчини, який пізніше продав і гроші витратив на власні потреби. Мобільний телефон вилучено та повернуто власнику.

 

ЗГ ГУМВС України в Одеській області

 

You may also like...