Зловживання столичного податківця завдало держбюджету 320 тис. гривень збитків

Прокуратура міста Києва розслідує зловживання посадовця столичної податкової інспекції, який «забув» стягнути з несумлінного платника податків майже 320 тис. гривень.

У 2013 році один з підприємців Печерського району столиці незаконно скористався правом на зменшення своїх податкових зобов’язань та не сплатив до державного бюджету 357 тис. гривень. В ході перевірки було встановлено, що бізнесмен «приховав» від податкових інспекторів свою співпрацю з фіктивними товариствами, що фактично не дозволяло йому зменшувати податки.

Реагуючи на виявлені порушення, інспектор податкової в судовому порядку зобов’язав підприємця сплатити не тільки податковий борг, а й штрафні санкції.

Не зважаючи це, цьогоріч бізнесмен не припинив співпрацю с фіктивними підприємцями та знову зменшив свої податкові внески. Проте на цей раз інспектор «не помітив» зловживань з боку підприємця. Як наслідок, держбюджет не отримав 320 тис. гривень податків.
Відомості про вчинення посадовцем податкової інспекції кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим положенням) внесено в ЄРДР.

Триває досудове слідство. 

Довідково:
Загалом, упродовж серпня поточного року за результатами перевірки діяльності ДПІ у Печерському районі столиці прокуратурою зареєстровано 4 кримінальні провадження, сума збитків яких становить понад 2,6 млн гривень. Наразі у вказаних провадженнях триває досудове розслідування.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...