ГПУ розпочала кримінальне провадження за привласнення держмайна вартістю понад 40 млн грн

Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження за привласнення державного майна вартістю понад 40 млн грн

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження стосовно службових осіб ДП «Кримагролізинг» Національної акціонерної компанії «Украгролізинг», за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах).

У ході перевірки дотримання вимог законодавства у діяльності Державного ПАТ «Національна акціонерна компанія «Украгролізинг» та його дочірнього підприємства «Кримагролізинг» встановлено факт незаконного привласнення державного майна.

Зокрема, службові особи ДП «Кримагролізинг» всупереч законодавству протиправно і безоплатно вилучили майно ДПАТ «Національна акціонерна компанія «Украгролізинг» та обернули його на користь третіх осіб, а саме ДП «Кримагролізинг», чим завдали шкоди державним інтересам у розмірі майже 40,8 млн грн.

За результатами проведеної перевірки Генеральною прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення службовими особами ДП «Кримагролізинг» Національної акціонерної компанії «Украгролізинг» вказаного кримінального правопорушення. Триває досудове розслідування.

Додатково: санкція ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади з конфіскацією майна.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...