На Миколаївщині нетверезий водій погрожував працівникам ДАІ гранатою (ВІДЕО)

У місті Нова Одеса працівники ДАІ виявили нетверезого водія, який під час спілкування з правоохоронцями намагався здійснити вибух за допомогою гранати РГД-5, на щастя, інспектори його вчасно зупинили.

www.sai.gov.ua/ua/news/1/4453.htm

Одного вечора, працівники відділення ДАІ з обслуговування Новоодеського району звично забезпечували безпеку в районному центрі, й близько 19-ї години увагу правоохоронців привернув автомобіль «Wartburg», що занадто підозріло вихляв центральною вулицею міста. Водієві було подано жест про зупинку, але він його проігнорував й збільшуючи швидкість намагався втекти. Не вагаючись, правоохоронці прийняли заходи щодо його зупинки адже керманич своєю поведінкою загрожував не тільки власній безпеці, а й іншим учасникам дорожнього руху.

Під час спілкування з 48-річним чоловіком було виявлено, що він керував автівкою з ознаками сильного алкогольного сп`яніння. Тож, йому було запропоновано встановити цей факт або ж за допомогою спеціального сертифікованого приладу «Драгер Алкотест», або ж в медичному закладі. На ці слова чоловік зреагував занадто агресивно – нецензурно лаючись почав погрожувати, що, начебто, підірве правоохоронців й, схопивши з переднього пасажирського сидіння гранату РГД-5 намагався вставити запал, щоб дійсно здійснити вибух.

Працівникам Державтоінспекції вистачило лише кілька секунд, аби завадити намірам потенційного «вбивці». Завдяки блискавичній реакції, фізичній підготовці та прийомам рукопашного бою, правоохоронці роззброїли нетверезого чоловіка, таким чином врятувавши життя не тільки йому та собі, а й стороннім людям.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Новоодеського райвідділу для зібрання необхідних матеріалів та подальшого розгляду справи, якій в своє виправдання, порушник стверджував, що начебто саме працівники ДАІ прискіпливо відносяться не тільки до нього, а й до його рідних. За словами чоловіка, його сина декілька місяців тому було притягнуто до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом теж в стані сп’яніння, а сьогодні йому самому підкинули гранату й намагалися здійснити вибух. Потім, змінивши свою думку, запевняв, що гранату привіз зі сходу країни, де брав участь в антитерористичній операції.

Відносно водія інспекторами ДАІ були складені адміністративні матеріали за ч.1 ст.130 КУпАП «Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…» й за ст. 122/2 КУпАП «Невиконання водіями вимог працівника міліції про зупинку транспортного засобу».

На даний час уже розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст.263 КК України («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами») згідно якої передбачено покарання в вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. 

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України
(за інформацією прес-служби ДАІ Миколаївської області)

 

You may also like...