Залізниця віддасть «розпильщикам» 40 мільйонів за автомотриси

ДП «Південна Залізниця» 27 жовтня уклала угоди з ТОВ «НВК Дніпроспецмаш» на закупівлю обладнання на загальну суму 40,30 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено дві дизельні автомотриси АД-1.

Одна з краном-маніпулятором РК27001ЕН та гідравлічним підйомником РА120 – за 20,00 млн грн. ЇЇ до кінця листопада мають доставити у Лозову.

Друга – з краном-маніпулятором РК26502 за 20,30 млн грн., її до кінця травня наступного року доставлять у Суми.

Фірма «Дніпроспецмаш» отримала замовлення без відкритих торгів з посиланням на відсутність конкуренції: автомотриси АД-1 в необхідній комплектації були розроблені «Дніпроспецмашем».

Статутний капітал «Дніпроспецмашу» розподілений між Олександром Кравченком (35,52%), Русланом Майковим (28,72%), Сергієм Пустовойтенком (12%) і ПАТ «Сервісколіямаш» (23,76%). Останнє, у свою чергу, належить ТОВ НВП «Укрремколіямаш» і ним же заснованому ПАТ «Дніпроспецмаш».

Нагадаємо, у серпні цього року фірма «Дніпроспецмаш» розіграла 8,70 млн грн. на тендері «Південної залізниці» з тим самим «Укрремколіямашем», який є її співвласником. На момент того тендеру «Укрремколіямаш» володіла у «Дніпроспецмаші» часткою менше 25%, тобто фірми офіційно не підпадали під поняття «пов’язані особи». Разом з тим, раніше ця частка була вища – 32% – і при такому розподілі ці дві фірми навесні розіграли тендер «Придніпровської залізниці» на 30 мільйонів, який замовник згодом скасував через «неможливість усунути порушення, що виникли через порушення законодавства».

«Дніпроспецмаш» почав вигравати тендери влітку 2010 р. і за цей час отримав замовлень на 110,09 млн грн., щодо «Укрремколіямашем», то воно за останні шість років виграло тендери на 102,40 млн грн. // НАШІ ГРОШІ

You may also like...