Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 16.01.2015

В столиці 15 січня інспектори ДАІ виявили 504 порушення правил дорожнього руху. 

За добу, інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 131 водія, що не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки – 40, без необхідних документів за кермо сіли 37 водіїв. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 31 водія. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 56 керманичів та виявили 63-х пішоходів-порушників.

У четвер зареєстровано 4 ДТП (3 наїзди на пішоходів), в яких 6 людей отримали травми.

За інформацією Гідрометцентру України, 16 січня в столиці очікується густий туман, паморозь, місцями ожеледиця. В зв’язку з цим, Державтоінспекція закликає водіїв зважати на погодні умови! Збільшуйте дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду, рухайтесь з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовтесь від ризикованих маневрувань. При зупинці включайте аварійну світлову сигналізацію.

Звертаємо увагу, що наразі почастішали випадки, коли в автопригодах травмуються пішоходи. Дорожньо-транспортні пригоди трапляються переважно у темну пору доби і в період сутінок, коли різко знижується видимість пішоходів на дорозі. Зважаючи на це, закликаємо учасників дорожнього руху неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, зважати на погодні умови і мати на одязі світловідбиваючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на проїжджій частині. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.

У Києві 15 січня невідомі особи скоїли два незаконних заволодіння транспортними засобами. Так, у Дарницькому районі, з вулиці Леніна, було викрадено автомобіль «КАМАЗ 53212», н.з. АА6014ЕН, 1990 р.в., сірого кольору, а в Шевченківському районі, з вулиці Дмитрівської, – а/м «LAND ROVER-RANG ROVER», н.з. 0870СА777 (Російської Федерації), 2012 р.в., білого кольору. Прийняті міри розшуку.
Натомість, інспектори ДАІ у Святошинському районі виявили раніше викрадений автомобіль «TOYOTA CAMRY», яким незаконно заволоділи невстановлені особи 21 грудня 2014 року на вулиці М.Чалого.

У Печерському районі, інспектори ДАІ по «гарячих слідах» згідно орієнтування, затримали громадянина за нанесення тілесних ушкоджень. Також за тілесні ушкодження затримано ще одну жінку в Шевченківському районі. Крім того, інспекторами ДАІ в Печерському районі затримано особу, яка перебувала в розшуку за ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

В ході проведення операції «АКЦИЗ», інспекторами ДАІ у Печерському районі затримано громадянина, який перевозив 62 коробки горілчаних виробів без відповідних документів. Правопорушників доставлено до райуправлінь міліції.

Нагадуємо, що в столиці продовжуються профілактичні заходи «Пішохідний перехід», «Рядність», «Петарда» та «Акциз».

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ

You may also like...