Митники Київської області та їх спільник, вимагали хабар за оформлення митних декларацій

На Київщині митники та їх спільник, які вимагали хабар за оформлення митних декларацій, постануть перед судом

 Прокуратура Київської області направила до суду обвинувальний акт щодо двох службових осіб одного з відділів митного оформлення митного поста «Святошин» Київської митниці Державної фіскальної служби України.

Встановлено, що службовці разом із агентом з митного оформлення товарів систематично отримували від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності неправомірну вигоду за підтвердження митної вартості та «безперешкодне» оформлення товарів.

Гроші отримували безпосередньо на робочому місці, а також на території відділу митного оформлення у м. Біла Церква. Під час затримання та проведення обшуку у них вилучено кошти, отримані як неправомірну вигоду.

Злочинні дії вказаних осіб кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, повторно, за попередньою змовою групою осіб.

Довідково:  санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...