Генеральна прокуратура України звернулася до РФ із запитом про видачу екс-нардепа Шепелева

Генеральна прокуратура України на підставі Європейської конвенції про видачу правопорушників 1957 року та Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах 1993 року 3 квітня цього року звернулася до Генеральної прокуратури Російської Федерації із запитом про видачу колишнього народного депутата України Олександра Шепелева.

Як повідомили в УЗГ та ЗМІ ГПУ, О.Шепелев розшукується за вчинення низки особливо тяжких та тяжких злочинів, зокрема організацію умисного вбивства, замаху на умисне вбивство, привласнення та розтрату чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, втечу з-під варти. 19.03.2015 його затримано в Росії на території Московської області.

Раніше О.Шепелева видано компетентними органами Угорщини для притягнення до кримінальної відповідальності за запитом Генеральної прокуратури України. Проте під час перебування у лікарняній установі він вчинив втечу з-під варти та знову намагався сховатися від слідства і суду за межами України.

 

 

You may also like...