На Херсонщині працівники ДАІ затримали «автомобіль – двійник»

У Херсоні працівники ДАІ зупинили автомобіль «Renault Kangoo», за кермом якого перебував 38-річний водій. Надалі правоохоронці встановили, що реєстраційні документи на автівку – підроблені, а транспортний засіб із таким номером кузова на території України взагалі не зареєстрований.

Під час нагляду за дорожнім рухом в обласному центрі інспектори ДПС зупинили автомобіль «Renault Kangoo» із державними номерними знаками іншого регіону. В ході перевірки документів було виявлено, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу має явні ознаки підробки. Подальшою перевіркою за наявними інформаційними базами встановлено, що транспортний засіб із таким номером кузова на території держави не зареєстрований.    

На місце події викликано слідчо-оперативну групу територіального райвідділу міліції. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня кваліфікація – ч. 1 ст. 358 КК України (підроблення документів). Автомобіль доставлено на спеціальний майданчик для утримання транспортних засобів.

Як розповів водій, автівку він придбав на автомобільному ринку. Довірившись продавцеві, який запевняв, що «з автомобілем все гаразд», не став витрачати кошти на переоформлення та проведення експертизи, про що тепер довелося пожалкувати.

Наразі за даним фактом проводяться перевірка.

 Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України 

(за інформацією прес-служби ДАІ Херсонської області)

You may also like...