Хатинки. Батько губернатора Київщини має 2 га під Києвом, поряд з ним донька Ківалова (фото, відео)

Микола Шандра, батько голови Київської обласної державної адміністрації Володимира Шандри, восени 2008 року став власником двох земельних ділянок під Києвом загальною площею два гектара.

Про це йдеться в сюжеті Надії Бурдей в телепрограмі «Наші гроші».

На ділянці в селі Лісники вже зведено великий маєток. Будинок обнесений високим муром, складається з трьох триповерхових корпусів. Шандра стверджує, що нерухомість поки що не введена в експлуатацію і там ніхто не живе.

шандра2

Київський губернатор на державних посадах працює з 2002 року. Був народним депутатом, міністром промислової політики, міністром надзвичайних ситуацій, радником президента та членом наглядових рад державних банків. З 2014 року очолює Київську обласну державну адміністрацію.

Юрист Шандри Олександр Тищенко стверджує, що земельну ділянку в Лісниках купили законно, заплативши за неї $0,5 млн. Але він не зміг пояснити, з яких джерел Шандра чи його батько отримали дохід для купівлі землі та будівництва. Лише каже, що до певного часу Володимир Шандра займався бізнесом.

Коли куплялася земля і починалося будівництво, Шандра очолював міністерство надзвичайних ситуацій.

Сам київський губернатор каже, що його фінансова участь в проектах з купівлі землі та будівництві і Лисниках була незначною. При цьому, він підтвердив, що його батько восени 2008 року купив в селі Красне Обухівського району ще 0,3 га землі.

В той час в державному реєстрі Шандра вказаний як засновник «Промислово-інвестиційної компанії», яка займається торгівлею будівельних матеріалів та безпосередньо будівництвом.

Поряд з Шандрою місяць тому оформила землю Ірина Орєхова, донька колишнього голови Центрвиборчкому Сергія Ківалова. На цій ділянці зводиться будинок з мідними куполами.

орєхова1

орєхова2 

НАШІ ГРОШІ

 

 

You may also like...