На Донеччині правоохоронці затримали дезертира та тричі за добу вилучали боєприпаси

На автодорозі «Знам’янка – Луганськ – Ізваріно» працівники поліції, які забезпечують безпеку дорожнього руху, затримали чоловіка, який знаходився в розшуку за дезертирство. Чоловікові загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Поліцейські  зупинили таксі, що рухалось до Красноармійську. Під час перевірки документів було встановлено, що 35-річний пасажир, мешканець Дніпропетровської області, самовільно покинув військову частину. З серпня 2014 року військовослужбовець знаходиться в розшуку Красноармійським відділом поліції.

Чоловік притягується до кримінальної відповідальності за ч.3 ст. 408 Кримінального Кодексу України (дезертирство, тобто самовільне залишення військової частини або місця служби з метою ухилитися від військової служби, а також нез’явлення з тією самою метою на службу у разі призначення, переведення, з відрядження, відпустки або з лікувального закладу, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Також за добу працівниками поліції тричі вилучались боєприпаси.

В селі Костянтинополь працівниками поліції, що забезпечують безпеку дорожнього руху, був зупинений автомобіль «ЗІЛ», під керуванням 31-річного мешканця Вінницької області, в салоні якого знаходились РПГ-26,  4 гранати – 2 гранати РГД -5  та 2 гранати Ф-1, а також 60 патронів до автомату Калашникова калібру 5,45.

Тієї ж доби при несенні служби в складі групи швидкого реагування в Іллічівському районі  Маріуполя в 25-річного місцевого мешканця при особистому огляді речей, в правому кармані куртки було виявлено рукавицю, в середині якої знаходились 17 набоїв калібром 5,45 мм., три штуки калібром 7,62 мм., 12 набоїв калібром 9 мм. 

Годиною пізніше, на 66 км автодороги «Красноармійськ – Артемівськ – Михайлівка» був зупинений автомобіль «ДЄУ Сенс», під керуванням 58-річного мешканця Костянтинівки. При особистому огляді речей 38-річного пасажира, в лівому кармані брюк була знайдена граната  РГД-5. Подальшою перевіркою у останнього було виявлено два медичних шприца з опієм ацетильованим, два шприца з оцтовою кислотою та лікарські препарати – 2 ампули хлоропіраміна та 2 ампули платифіліну.

Боєприпаси та наркотична речовина вилучено та направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.  

Вищевказані факти внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України та за  ч.1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк  до 7 років.

Відділ Управління превентивної діяльності  ГУ НП в Донецькій області

You may also like...