Міліціонера, який перейшов на бік терористів, заочно засуджено до 9 років позбавлення волі

Під час судових слухань встановлено, що у серпні 2014 року начальник сектору дільничних інспекторів міліції Петровського райвідділу Головного управління МВС України в Донецькій області відмовився виконувати наказ керівництва і виїжджати із Донецька та почав співпрацювати з терористами.

Зрадивши присязі та перейшовши на бік бойовиків, він зайняв посаду так званого «начальника Петровського РВ м. Донецька МВС «ДНР».

Міліціонер-зрадник виконував свою злочинну роль щодо організації діяльності та функціонування структурної одиниці незаконного збройного формування, проводив та брав участь у так званих «оперативно-розшукових заходах» з розкриття крадіжок, навмисних вбивств, зберігання наркотичних засобів на території Петровського району міста Донецька, встановлення осіб, які нібито скоїли дані злочини.
Своїми діями колишній правоохоронець переконував місцеве населення міста Донецька у легітимності злочинної діяльності терористичної організації, законності і правомірності дій її членів, пропагуючи таким чином ідеологію тероризму.

Оскільки колишній міліціонер продовжує перебувати на тимчасово окупованій бойовиками території, слідчими прокуратури Донецької області було застосовано стосовно нього процедуру спеціального досудового розслідування, за результатами якого справу скеровано до суду.

Державним обвинуваченням у суді повністю доведено провину посібника терористів. Вироком суду за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації), міліціонера-зрадника заочно засуджено до 9 років позбавлення волі.

ГПУ

You may also like...