На Луганщині диверсанта терористів засуджено до 9 років позбавлення волі

Ухвалою апеляційного суду Луганської області залишено без змін остаточне покарання мешканцю Новоайдарського району призначене вироком Сєвєродонецького міського суду Луганської області у вигляді 9 років позбавлення волі за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 263 КК України (приготування до вчинення терористичного акту за попередньою змовою групою осіб, участь і сприяння діяльності терористичної організації, участь у не передбаченому законом збройному формуванні, придбання, носіння та зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу).

Установлено, що у травні 2014 року обвинувачений з позивним «Лєснік» добровільно вступив до лав не передбаченого законом збройного формування, яке діяло у складі терористичної організації «ЛНР» на території міста Сєвєродонецька Луганської області.

З травня по серпень 2014 року обвинувачений знаходився та здійснював контрольно-пропускний режим на території Державного інституту азотної промисловості міста Сєвєродонецька, а також виконував завдання по збору розвідувальних даних про місця дислокації військовослужбовців Збройних Сил України на території Луганської області з метою здійснення бойовиками своїх злочинних цілей.

Так, наприкінці липня 2014 року він увійшов до складу розвідувально-диверсійної групи, яка мала на меті здійснення терористичних актів та упродовж серпня 2014 року збирав відомості щодо місць дислокації сил антитерористичної операції поблизу міста Сєвєродонецька. Отримані відомості він планував використати для здійснення терористичного акту із застосуванням вибухівки, гранатометів та стрілецької зброї, з метою знищення українських правоохоронців та військових.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...