На Донбасі викрито агента терористів, міліціонера-зрадника та бойовика угруповання «Призрак»

На лінії розмежування в районі Красногорівки на Донеччині Служба безпеки України спільно з Нацполіцією та військовослужбовцями Збройних сил викрила досвідченого агента терористичної організації «ДНР».

 

Прихильник «новоросії» розпочав свою злочинну кар’єру в 2014 році рядовим бійцем в одному з угруповань терористів. Згодом став «розвідником» та разом зі спільниками виявляв місця дислокації українських підрозділів.

З жовтня 2015 року бойовик почав виконувати індивідуальні завдання зі збору інформації про бойовий та чисельний склад, порядок несення служби, заміну підрозділів, розташування вогневих позицій сил антитерористичної операції.

Правоохоронці затримали бойовика під час корегування обстрілу з боку терористів «ДНР».

Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Також співробітники спецслужби спільно з прокуратурою затримали колишнього працівника МВС, який після захоплення у 2014 році бойовиками Краматорського відділення міліції перейшов на бік терористів. За свою зраду він обійняв одну з керівних посад у «міліції» захопленого Краматорська. Після звільнення міста від окупантів зрадник втік до Росії.

Прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Крім того, правоохоронці повідомили про підозру щодо участі у діяльності терористичної організації ще одному бойовику угруповання «Призрак», якого співробітники СБУ затримали на підконтрольній українській владі території.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії. // Прес-центр СБ України

You may also like...