Розшукуваний екс-замголови ДПЗКУ вимагав від ГПУ видалити інформацію про нього — це заважає бізнесу

 

Печерський райсуд Києва відмовився задовольнити позов колишнього заступника голови правління ПАТ «Державна продовольча корпорація України» Ігоря Гаврилова, який вимагав від Генпрокуратури видалити з новини, опублікованої на її офіційному сайті у листопаді 2015 року, інформацію про нього. 
Про це свідчить рішення суду від 6 жовтня.
 
Підставою для звернення Гаврилова стало те, що його ім’я було згадане у матеріалі під назвою «Злочини проти Майдану: результати розслідування».
 
У пояснення Гаврилова сказано, що розміщена саме в такому контексті інформація «стала підставою для численних звернень ділових партнерів: одні в односторонньому порядку розривали співпрацю, інші – вимагали пояснень його участі в масових розстрілах». Екс-чиновник вимагав, щоб ГПУ видалила його ім’я з цього матеріалу.
 
Суд відмовив у задоволенні цього позову. Він встановив, що ГПУ 20.11.2015 розмістила у розділі «Новини» 42 слайди, де йшлося про результати роботи з розслідування низки актуальних кримінальних проваджень, як щодо злочинів, вчинених під час Революції Гідності, так і злочинів економічного характеру з мільйонними збитками.
 
Слайди, що не стосуються злочинів проти Майдану, мають свою окрему назву і структуру. Прізвище Гаврилова згадується лише один раз на слайді «Ініційовано процедуру спеціального (заочного) досудового розслідування уперше в Україні стосовно високопосадовців» у блоці, де йдеться про економічні злочини. 

Цей слайд із повідомлення ГПУ від 20.11.2015, з якого Ігор Гаврилов вимагав прибрати його посаду та ім’я

Цей слайд із повідомлення ГПУ від 20.11.2015, з якого Ігор Гаврилов вимагав прибрати його посаду та ім’я
 
Суд дійшов висновку, що ГПУ не порушила принципи презумпції невинуватості та положення кримінального процесуального закону, оскільки не стверджувала про винуватість Гаврилова у вчиненні злочинів, інакших ніж економічного характеру.
 
Нагадаємо, Гаврилов був оголошений в розшук 22.01.2015. Разом із екс-головою правління ПАТ «ДПЗКУ» Ігорем Якубовичем вони підозрюються у службовому підробленні і привласнені 177,08 млн грн коштів, які «ДПЗКУ» отримала у якості кредиту під держгарантії від китайського банку.
 
03.06.2016 обвинувальний акт стосовно Гаврилова і Якубовича було направлено до суду для розгляду по суті. Однак досі не може сформуватися колегія суддів: вже було відведено четверо суддів, оскільки вони приймали рішення по цій справі в якості слідчого судді під час досудового розслідування. // НАШІ ГРОШІ

 

You may also like...