На Донеччині поліцейські затримали винуватця смертельної ДТП, який місяць переховувався від закону

14 січня в Лимані водій смертельно травмував велосипедиста і втік з місця аварії. Поліцейські провели ряд експертиз, вивчили записи з десятка відеокамер, опитали більше 300 громадян, перевірили понад 150 автовласників. В результаті місяця кропіткої роботи правоохоронці встановили водія-вбивцю. Ним виявився раніше судимий 38-річний місцевий житель.

Нагадаємо, 14 січня, близько 18.00, в Лимані водій невстановленого транспортного засобу скоїв наїзд на 42-річного велосипедиста. В результаті отриманих травм потерпілий загинув на місці події. Водій з місця ДТП втік.

ДТП

 

При огляді місця події поліцейські виявили фрагменти бампера автомобіля, водій якого скоїв смертельний наїзд. Однак візуально визначити колір і марку машини по ним було не можна. Вилучені фрагменти були відправлені на експертизу.

 

Поліцейські негайно приступили до встановлення можливих свідків події, обійшли понад сто домоволодінь, проте ніхто нічого не бачив. Оперативники встановили часовий проміжок, в який було скоєно ДТП, і переглянули всі відеозаписи з камер зовнішнього спостереження шляхом можливого проходження розшукуваного автомобіля.

 

Під підозру потрапили три транспортних засоби: «сімка», вантажівка і «маршрутка». Однак результати експертизи звузили коло пошуку – це був синій «ВАЗ-2107».

 

Співробітники поліції, які відповідають за безпеку дорожнього руху, по наявних базах зробили вибірку всіх синіх «сімок», зареєстрованих на території обслуговування. Їх виявилося більше 150. Поліцейські перевірили кожен автомобіль і їхніх власників, проте це результатів не дало.

 

При перевірці «облікових» автомобілів поліцейські з’ясовували інформацію про інших власників «ВАЗу», який їх цікавив. Так, один з місцевих жителів вказав на 38-річного жителя Лиману, якого в списках правоохоронців не було. Поліцейські встановили, що автомобіль зареєстрований в Харківській області, а належить він раніше неодноразово засудженому лиманцю.

 

При перевірці виявилося, що автомобіль має характерні механічні пошкодження. Тоді водій зізнався, що в той вечір він їхав додому і скоїв наїзд на велосипедиста. Побоюючись в четвертий раз опинитися в місцях позбавлення волі, втік.

 

Затриманий постане перед судом за вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

 

Слов’янський відділ поліції Донецькій області

You may also like...