На Сумщині поліція розкрила ряд кредитних афер

Близько 300 тисяч гривень «взяли в борг» дві жительки Охтирки, оформивши кредитні зобов‘язання на сторонніх людей. За попередніми підрахунками поліцейських, від рук зловмисниць постраждали 39 громадян.

Двох охтирчанок, які займались незаконними кредитними аферами, викрили працівники управління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю. Як з‘ясували правоохоронці, 43-річна директорка банківської спілки та її 50-річна подруга-підприємець, організували злочинну схему конвертації незаконно отриманих кредитних коштів. В результаті таких оборудок постраждали 39 жителів Охтирки. За два роки незаконної діяльності підприємливі жіночки оформили 48 кредитних договорів на місцевих жителів без їх відома, втягнувши людей в борги на загальну суму в 232 822 гривні.

Під час слідства полісмени встановили, що суми боргових зобов’язань сягали від дев’яти до шістдесяти тисяч гривень, які вкладались у бізнес однієї з підозрюваних. І хоча спочатку вона справно сплачувала кредити, про які ніхто не знав, врешті-решт, коли справи в бізнесі почали занепадати, підприємниця припинила кредитні виплати, завдавши чималі збитки потерпілим.

Наразі обом підозрюваним вже оголосили підозру одразу за декількома статтями Кримінального кодексу України – ст.366 (службове підроблення), ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами), ст. 358 (підроблення документів) та за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), кримінальні провадженні направлені на розгляд суду. Жінкам загрожує ув’язнення строком до шести років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...