Головбуха держпідприємства на Закарпатті звинувачують у привласненні майже 1 млн. 300 тис грн.

Головному бухгалтеру одного з державних підприємств Закарпаття оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, а саме: заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що головний бухгалтер одного з державних підприємств області, будучи службовою особою підприємства, діючи умисно, всупереч інтересам служби та з метою незаконного збагачення, шляхом зловживання службовим становищем, заволодів грошовими коштами підприємства, на якому працював.

Головного бухгалтера одного з держпідприємств на Закарпатті звинувачують у привласненні майже 1 млн 300 тис грн

Зокрема, бухгалтер, не маючи жодних правових підстав та відповідних первинних документів (укладеного договору, накладних, рахунків, актів виконаних робіт щодо надання послуг, робіт тощо), в період 2013-2016 років здійснив 110 операцій з перерахунку грошових коштів державного підприємства за загальну суму 1 млн 285 тис грн на рахунок, що належить його батьку. Гроші бухгалтер у подальшому знімав з вказаного рахунку і використовував на власні потреби, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області. // zakarpattya.net.ua

You may also like...