Терориста «ЛНР з Сєвєродонецька судитимуть заочно

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно мешканця Сєвєродонецька за фактом участі у діяльності терористичної організації, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Розслідуванням встановлено, що поплічник терористів з січня 2015 року та по теперішній час обіймає посаду так званого командира Інженерно-саперної роти 6-го полку «ім. Матвєя Платова». Вказаний структурний підрозділ силового блоку терористичної організації «ЛНР» здійснює збройний опір та перешкоджає виконанню службових обов’язків співробітниками правоохоронних органів України та військовослужбовцями Збройних Сил України, задіяними у проведенні антитерористичної операції.

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, останнього оголошено у розшук, та на підставі ухвали слідчого судді у кримінальному провадженні проведено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого до суду направлено обвинувальний акт.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...