На Донеччині підприємця затримано за спробу підкупити поліцейського

Управлінням внутрішньої безпеки в Донецькій області та Бахмутським відділом поліції спільно з Артемівською міською прокуратурою викрито мешканця м. Сіверськ, який намагався дати хабар поліцейському в службовому кабінеті.

Встановлено, що чоловік керує офіційним пунктом з прийому металу. Порушуючи законодавство, що регулює здійснення операцій з металобрухтом, підприємець прийняв металобрухт від фізичної особи за готівку, хоча зобов’язаний здійснювати свою діяльність виключно з юридичними особами та за безготівковим розрахунком.

Картинки по запросу взятка

Нелегальна операція була задокументована дільничним офіцером поліції, про що складено відповідний адмінпротокол за ст. 164-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Намагаючись уникнути відповідальності, підприємець запропонував поліцейському Бахмутського відділу поліції неправомірну вигоду у розмірі 2 тисяч гривень. Дільничний повідомив про це співробітникам Управління внутрішньої безпеки в Донецькій області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Сьогодні у службовому кабінеті поліцейського під час спроби передати хабар правопорушник був затриманий.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).
 
Бахмутський відділ
поліції Донецької області

 

You may also like...