На Луганщині поліцейські «малювали» штучні показники у боротьбі з незаконним обігом зброї та вибухів

Першим слідчим відділом прокуратури Луганської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно працівників відділення поліції № 1 Попаснянського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Луганській області за фактом незаконного поводження з бойовими припасами (ч. 2 ст. 28 – ч. 1 ст. 263 КК України), організації та посередництва в завідомо неправдивому повідомленні органу досудового розслідування про вчинення злочину (ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 – ч. 1 ст. 383 КК України) та незаконного заволодіння паспортом громадянина України (ч. 3 ст. 357 КК України), які вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Встановлено, що начальник сектору превенції відділу поліції спільно зі своїм підлеглим, дільничним офіцером поліції, незаконно придбали бойовий припас, після чого зберігали зазначений предмет без передбаченого законом дозволу.

прокуратура

Вказані правоохоронці розробили злочинну схему створення штучних показників своєї професійної діяльності під виглядом виявлення неіснуючих кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових речовин на території Попаснянського району Луганської області. Для цього поліцейські знайшли мешканця м. Лисичанськ, який перебував в скрутному матеріальному становищі, та за грошову винагороду надали йому бойовий припас, змусивши, за їх вказівкою, зробити заяву про вчинене кримінальне правопорушення та «добровільно» здати вищевказаний предмет до органів влади.

Під час досудового розслідування встановлена причетність начальника сектору превенції до незаконного заволодіння паспортом мешканця м. Попасна Луганської області шляхом використання свого службового становища.

Злочинну діяльність правоохоронців припинено завдяки професійним діям прокуратури Луганської області, співробітників Служби безпеки України у Луганській області та внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Правоохоронцям обрані запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонено від займаних посад.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 263 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років; ч. 1 ст. 383 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 2 років; санкції ч. 3 ст. 357 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 3 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...