Надмірна довірливість фермеру з Бурині коштувала майже 126 тисяч гривень

Саме таку суму сплатив 58-річний буринчанин за придбання так би мовити мінеральних добрив однієї з відомих аграрних компаній. От тільки продавцем виявився звичайний шахрай, на рахунок якого чоловік перерахував чи не всі свої гроші.

До Буринського відділення поліції із заявою про шахрайство звернувся місцевий фермер. Чоловік розповів, що після розмови з телефонним незнайомцем втратив чималу суму грошей. Зловмисник, за словами заявника, назвався представником однієї з крупних аграрних компаній в Україні та запропонував придбати у нього мінеральні добрива за вигідною ціною. А коли він погодився, той попросив сплатити за товар. Ціною так званої покупки стали майже 126 тисяч гривень, перерахувавши які, зв’язок з продавцем обірвався.

Нині в рамках відкритого кримінального провадження за ч.2 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України працівники поліції вже встановили власника рахунку. Тривають пошукові заходи зловмисника. А правоохоронці вкотре звертаються до громадян з проханням, бути особливо уважними під час придбання товарів в подібний спосіб та завжди розраховуватися з продавцями-незнайомцями після отримання посилки. Будьте особливо уважні під час проведення фінансових операцій, які ви здійснюєте. Та прораховуйте можливі наслідки. Пам’ятайте, за вигідною пропозицією та низькою ціною, може ховатися звичайнісінький шахрай.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

You may also like...