Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 20.09.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 790 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 759 або (52,9 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 52 пограбування та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 44 особи. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, шість пістолетів, п’ять обрізів мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 грамів вибухівки та 638 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 214 осіб, у яких вилучено 59,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 273 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 188 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 51 – у сфері службової діяльності, у тому числі 9 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 168 дорожньо-транспортних пригод, у яких 33 особи загинуло та 193 – травмовано.

Поблизу селища Володарського, що на Донеччині, оперативники знайшли обгоріле тіло невстановленої статі. Потерпілою виявилася 43-річна місцева жителька, працівник товариства з обмеженою відповідальністю. За підозрою у скоєнні вбивства працівники міліції затримали 57-річного жителя, раніше судимого. З’ясувалося, що він під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілій. Аби приховати злочин, зловмисник на власному авто вивіз труп до лісосмуги та підпалив його.

У місті Ромни Сумської області працівники міліції затримали 34-річного громадянина Російської Федерації. Він у квартирі 29-річної робітниці одного державного підприємства під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдав ножове поранення господарці. Потерпілу госпіталізовано.

У Донецьку в результаті реалізації оперативної інформації працівники міліції затримали 32-річного громадянина Російської Федерації. Як з’ясувалося він ще минулого року вивіз до Російської Федерації 22-річну місцеву жительку, де продав її сутенерам з метою сексуальної експлуатації. Наразі потерпілу повернено на батьківщину.

У місті Антрациті, що на Луганщині, оперативники затримали 30-річного громадянина Республіки Вірменія, у якого за місцем тимчасового проживання вилучено 2 кілограми марихуани.

На Одещині 22-річний водій не впорався з управлінням власної автомашини «Таврія», виїхав на смугу зустрічного руху транспорту й зіткнувся з мікроавтобусом «ГАЗель» одного сільськогосподарського фермерського господарства, який перевозив 11 пасажирів. Після зіткнення останній транспортний засіб перекинувся. Внаслідок аварії один пасажир мікроавтобуса загинув, а інші отримали тілесні ушкодження, п’ятьох – госпіталізовано.

За матеріалами Управління оперативних розробок Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України прокуратурою Автономної Республіки Крим порушено кримінальну справу відносно головного бухгалтера товариства з обмеженою відповідальністю за статтею 191 КК України – «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Він упродовж двох останніх років виписував на працівників підприємства видаткові ордери, у яких грошові кошти відображалися як витрати готівки. У подальшому затриманий, використовуючи корпоративні кредитні картки товариства, отримав у банкоматах одного комерційного банку 476 тисяч гривень, які привласнив.

На Луганщині за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України прокуратурою Слов’яносербського району порушено кримінальну справу відносно директора одного приватного сільськогосподарського підприємства. Він у минулому році, у порушення порядку акумуляції ПДВ, незаконно перерахував зі спеціального рахунку згаданого підприємства, призначеного для накопичення податку на додану вартість, півтора мільйона гривень на розрахунковий рахунок одного приватного підприємця, чим завдав збитків державі на зазначену суму.

На Тернопільщині слідчим управлінням УМВС України в області за матеріалами управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю зазначеного УМВС порушено кримінальну справу відносно посадових осіб одного державного підприємства. Вони в минулому році під час заготівлі сировини створили лишки, у вигляді 203,3 тонни меляси, 12,8 тонн зерна жита та 40,7 тонн зерна кукурудзи на загальну суму 113 тисяч гривень, які в подальшому реалізували суб’єктам підприємницької діяльності, а грошові кошти привласнили. Наразі за ознаками злочину порушено справу за статтею 190 ч.4 КК «Шахрайство», яка передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

У Чернівецькій області за матеріалами відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в області прокуратурою порушено кримінальну справу відносно депутата однієї районної ради. Він, будучи співзасновником товариства з обмеженою відповідальністю, упродовж 2004 року, шляхом обману та зловживання довірою керівництва зазначеного товариства, незаконно заволодів обладнанням з переробки молока й створив власне товариство, чим завдав збитків вище зазначеному товариству на суму 360 тисяч гривень. Крім того, затриманий в 2005 році підробив документи й незаконно реалізував чотири транспортні засоби вартістю понад 48 тисяч гривень, які належать ТОВ , а грошові кошти привласнив.

У місті Броварах, що на Київщині, працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі шести громадян Ісламської Республіки Пакистан, яких власною автомашиною “Чері” перевозив 43-річний житель Черкаської області, без постійного місця роботи.

ДЗГ МВС України

You may also like...