Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 23-24.09.07

23.09.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 708 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 210 (44,7 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 33 пограбування, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 3 обрізи мисливських рушниць, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 624 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 134 особи, у яких вилучено 36,3 кілограми наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 797 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 особи.

Протягом минулої доби порушено 101 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 46 – у сфері службової діяльності, у тому числі 6 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 203 дорожньо-транспортних пригоди, у яких 40 осіб загинули та 271 – травмовані.

У Першотравневому районі Донецької області у серпні ц.р. у лісосмузі знайдено мертвою з вогнепальним дробовим пораненням грудей 35-річну жительку міста Маріуполя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 57-річного жителя селища Володарське вказаної області, робітника державного підприємства. Попередньо встановлено, що він у зазначеній лісосмузі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв пострілом з власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив потерпілу. Зброю вилучено.

Нетверезий молодик забив до смерті двох пенсіонерів

У Верхньодніпровському районі на Дніпропетровщині днями у своєму будинку знайдено мертвими з травмами голови 70-річну господиню та її 67-річного співмешканця, обоє пенсіонери. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 20-рісного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень в зазначеному будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілим.

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 32-річного громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що він уночі в недобудованому будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження 31-річному чоловікові без постійного місця проживання та роботи.

Землі природно-заповідного фонду держави не для сільськогосподарських робіт

У місті Донецьку працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який у порушення вимог Закону України “Про природно-заповідний фонд України”, самовільно використав для проведення сільськогосподарських робіт земельну ділянку, що належить регіональному ландшафтному парку. Унаслідок цього державі завдано збитки на суму 140 тис. гривень. Донецькою міжрайонною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

Шахрайка продала чужий склад за півмільйона доларів США

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, яка, використовуючи підроблений договір довготривалої оренди складу на території ринку, під приводом продажу зазначеного приміщення, заволоділа грошовими коштами приватного підприємця в сумі 465 тис. доларів США. Слідчими Одеського міськуправління внутрішніх справ за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

Пшениця не збереглась

У місті Суми працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який упродовж 2004–2006 років, зловживаючи службовим становищем, реалізував 511 тонн зерна пшениці (загальна вартість понад 330 тис. гривень), що була передана зазначеному товариству на відповідальне зберігання іншим ТОВ. Прокуратурою міста Суми за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Хірург лікував людей за хабарі

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито завідуючого хірургічним відділенням лікарні, який вимагав та отримав 1,3 тис. грн. хабара від місцевої жительки за сприяння їй у терміновій госпіталізації її брата. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Врожай марихуани «збирають» правоохоронці

У селі Михайлівському Новомиколаївського району на Запоріжжі працівниками міліції затримано 45-річного місцевого жителя, раніше судимого, за місцем проживання якого вилучено 16,3 кілограми марихуани.

У місті Генічеську Херсонської області працівниками міліції затримано 48-річного громадянина Російської Федерації, за місцем тимчасового проживання якого вилучено 2 кілограми марихуани.

24.09.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1 989 заяв про злочини. Вжитими заходами 873 (43,9 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 19 пограбувань, 12 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 г вибухівки та 106 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 72 особи, у яких вилучено 12 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 403 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 осіб.

Протягом минулого тижня порушено 944 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 287 – у сфері службової діяльності, у тому числі 45 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 233 дорожньо-транспортних пригоди, у яких 45 осіб загинули та 289 – травмовані.

У місті Вінниці в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції викрито 21-річного місцевого жителя, старшого судового розпорядника. Попередньо встановлено, що він уночі на вулиці зазначеного міста біля кафе під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілом із власного зареєстрованого спецзасобу “Форт-12Р”, призначеного для стрільби гумовими кулями, поранив у ногу 32-ріфчного громадянина Республіки Польщі (госпіталізовано). Спецзасіб вилучено.

У місті Кіровограді в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано трьох місцевих жителів віком від 16-ти до 31-го року. Попередньо встановлено, що вони на вулиці зазначеного міста заподіяли тілесні ушкодження 22-річному жителю вказаного міста, директору приватного підприємства, й відібрали в нього пневматичний пістолет іноземного виробництва, мобільний телефон та золотий ланцюжок (вилучено).

Посадовці виправної колонії п’ять років «економили» на соціальному страхуванні

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб виправної колонії, які впродовж п’яти останніх років, у порушення вимог Закону України “Про загальнообов’язкове державне страхування”, не сплатили страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, чим завдали збитки державі на суму 530 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.212-1 КК України (ухилення від сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування).

Хабар за безхазяйне майно

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано начальника відділу зберігання конфіскованого безхазяйного майна комунального підприємства, який вимагав та отримав 500 доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння останньому в поверненні йому раніше демонтованого торговельного павільйону. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою Печерського району міста Києва за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

Не оприбуткована техніка пішла з молотка!

На Рівненщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які в 2001 році, отримавши в користування у якості фінансового лізингу зернозбиральний комбайн та 27 тракторів (загальна вартість 2,6 млн. гривень), не оприбуткували й не зареєстрували їх у встановленому порядку та незаконно реалізували невстановленій особі. Прокуратурою Березнівського району в області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

ДЗГ МВС України>

You may also like...