Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 04.10.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 230 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 312 або (44,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 52 пограбування та сім незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено карабін, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 600 грамів вибухівки та 337 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 143 особи, у яких вилучено 47,2 кілограма наркотичних засобів.

До відповідальності за адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, притягнуто 1 876 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 24 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 10 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 186 дорожньо-транспортних пригод, у яких 33 особи загинуло та 199 – травмовано.

У місті Антрациті Луганської області оперативники затримали 30-річного жителя, за місцем проживання якого вилучили 600 грамів вибухівки.

У столиці оперативники затримали 32-річного місцевого, без постійного місця роботи, у якого вилучили 5 грамів героїну.

На Харківщині працівники міліції знайшли тіло невідомої жінки. Нею виявилась жителька обласного центру. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів оперативники затримали підозрюваного у вбивстві 20-річного місцевого жителя. Як з’ясувалося, він під час раптово виниклої сварки вбив потерпілу.

Господаря квартири задушили за мішок цукру

У місті Мукачевому Закарпатської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох місцевих жителів. З’ясувалося, що вони з метою крадіжки проникли до однієї з квартир, задушили господаря та викрали 40 кілограмів цукру й магнітофон. Викрадене вилучено.

Аби успадкувати житло, позбавив його власницю життя

На Черкащині у власному будинку працівники міліції знайшли тіло пенсіонерки. Згодом за підозрою в скоєнні вбивства оперативники затримали 60-річного місцевого жителя, робітника дендропарку, який з метою успадкування житла, задушив потерпілу.

Іноземець збив на смерть пенсіонерку

У Києві працівники міліції затримали 29-річного громадянина Угорської Республіки, який скоїв наїзд на місцеву жительку 75-річну пенсіонерку, яка переходила проїжджу частину дороги. Внаслідок аварії пішохід загинула.

Розпоряджалася Будинком культури як власним. За хабар

На Рівненщині у ході розслідування кримінальної справи, порушеної прокуратурою Костопільського району за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України – «Одержання хабара» відносно директора районного будинку культури, встановлено ще два факти скоєння нею злочинів. Вона вимагала та отримала відповідно 1,5 та 1 тисячу гривень хабара від двох приватних підприємців за надання їм в оренду приміщення згаданого будинку культури для проведення виставки-продажу. Наразі перевіряється причетність затриманої до скоєння інших злочинів.

Майно товариства продали, «забувши» запитати згоди у його засновників

На Дніпропетровщині за матеріалами Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в області прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.365 КК України – «Перевищення влади або службових повноважень» відносно посадових осіб одного закритого акціонерного товариства. Вони в грудні минулого року, без погодження з засновниками товариства, продали за 1,8 мільйона гривень товариству з обмеженою відповідальністю нежитлове приміщення, чим завдали збитків ЗАТ на згадану суму.

ДЗГ МВС України

You may also like...