Операція «Скло»: «нєдєтскім» «розвагам» на залізниці покладено край

Чималу моральну шкоду для пасажирів, а матеріальну – для залізниці завдають не поодинокі випадки биття вікон у рухомому складі пасажирських та приміських потягів. Як правило, це одна із «розваг» підлітків, які не контролюються дорослими і не уявляють можливих наслідків таких правопорушень. З метою запобігання та розкриття подібних фактів відповідно до розпорядження Управління МВС України на транспорті з 9 по 17 листопада нинішнього року на залізницях країни були проведені оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою „Скло». Співробітниками ЛУ на Одеській залізниці спільно з працівниками ВОХОР та громадськістю проведено 78 рейдів по відпрацюванню вокзалів, станцій, найбільш криміногенних ділянок магістралі з метою виявлення осіб, причетних до вчинення правопорушень на залізничному транспорті.

Так, на перегоні ст. Одеса-Сортувальна – Одеса-Східна було встановлено неповнолітнього Андрія, 1993 року народження, який з хуліганських мотивів розбив віконне зовнішнє скло в електропотязі сполученням «Одеса-Кіровоград», чим спричинив залізниці збитки на суму 480 грн. На матір неповнолітнього складено адміністративний протокол за ч. 3 ст. 184 КУпАП.

На ст. Ізмаїл співробітниками міліції виявлено неповнолітнього Миколу, 1991 року народження, який на 121 км перегону ст. ст. Бессарабська р. Молдова – Роз’їзд 111 км Одеської залізниці скоїв крадіжку 20 шт. залізничних підкладок марки Р-65 та 90 шт. залізничних костилів. Сума заподіяних збитків склала 207 грн. На неповнолітнього складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 51 КУпАП.

Про низьку культуру, в тому числі правову, свідчить той факт, що під час оперативно-профілактичних заходів співробітниками ЛВ на ст. Ізмаїл було виявлено неповнолітнього Олександра, 1990 року народження, який на залізничному переїзді перегону ст. Ізмаїл – ст. Ізмаїл-Порт Новий збив 6 штук пікетних стовпчиків. На порушника складено адміністративний протокол за ч. 2 ст. 109 КУпАП, а на матір неповнолітнього – протокол за ч. 1 ст. 184 КУпАП. Всього за час відпрацювання на батьків неповнолітніх було складено 7 адміністративних протоколів.

В ході операції розкрито 4 злочини. Так, на платформі 22 км перегону ст. ст. Акаржа – Ксенієво було затримано неповнолітніх Анатолія, 1993 року народження, та Ігоря, 1995 року народження, які обкидали камінням електропотяг сполученням «Білгород – Дністровський – Одеса», розбивши 3 віконних скла, чим спричинили залізниці збитки на суму 1439 грн. Разом з тим, було встановлено, що двадцятьма хвилинами раніше в іншому електропотязі ці підлітки розбили 5 склопакетів на суму 2398 грн. Відносно старшого підлітка Анатолія вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч. 1 ст. 296 КК України, а на батьків Ігоря складено адміністративний протокол.

Під час операції кримінальну справу за ст. 185 ч. 2 КК України порушено відносно раніше засуджених Сергія та Костянтина, мешканців м. Рені Одеської області, які на перегоні ст. Лиман Дунайський – ст. Рені Наливна Одеської залізниці шляхом демонтажу намагались скоїти крадіжку багатоканального кабелю загальною довжиною 158 метрів.

Всього в ході проведення оперативно-профілактичних заходів було затримано 36 неповнолітніх осіб: 2 – за скоєння злочину, 4 – за адмінправопорушення, 2 – за жебракування, 22 – за бродяжництво та 6 – з інших причин. З метою попередження злочинів та правопорушень співробітниками транспортної міліції Одеської залізниці проведено 56 лекцій та бесід в учбових закладах, розташованих поблизу залізничної колії.

Група зв’язків з громадськістю ЛУ на Одеській залізниці

You may also like...