Харьковский рецидивист завладевал деньгами граждан от продажи квартир

Протягом 2007 року до Дзержинського райвідділу міста Харкова надійшло декілька заяв від мешканців району про те, малознайомий чоловік шахрайським шляхом заволодівав їх грошима. Під час слідства за вказаними фактами правоохоронцями було встановлено схему скоєння злочину.

Чоловік середнього віку знаходив своїх жертв з соціально незахищених верств населення (мати-одиначки, одинокі пенсіонери, люди, яким негайно були потрібні гроші).

Входячи у довіру до потерпілих, злочинець робив вигляд, що переймається їх проблемами, та вказував найбільш простий шлях вирішення матеріальних проблем – продаж харківської квартири. Отриманих грошей, за словами шахрая, не тільки повинно було вистачити на купівлю невеличкого будинку десь у віддалених районах Харківської області, але й забезпечити власника квартири стабільним прибутком. Всі проблеми, пов’язані з оформленням продажу квартири, зловмисник брав на себе за невеликий відсоток від суми продажу. Зазвичай люди погоджувалися на такий обмін. Вони віддавали майже незнайомому чоловіку всі документи на квартиру.

Шахрай купляв жертві найдешевший будинок, який міг знайти, а різницю забирав собі. У деяких випадках він просто зникав з грошима, залишаючи людину, що потребувала допомоги, без житла та засобів до існування.

Працівниками міліції Дзержинського райвідділу міліції м. Харкова було ретельно проаналізовано усі факти шахрайства, методи роботи злочинця, відпрацьовано коло підозрюваних осіб. В результаті проведених заходів правоохоронці затримали 36-річного місцевого мешканця, раніше вже неодноразово засудженого.

На теперішній час слідством встановлено 8 фактів шахрайства за участю затриманого. За зібраними матеріалами слідчим відділом Дзержинського РВ порушено кримінальну справу за статтею 190 ч. 4 Кримінального Кодексу України (шахрайство в особливо великому розмірі).

ВЗГ ГУМВС України в Харківській області

You may also like...