Наиболее резонансные преступления и события на 30.01.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 256 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 602 (49,2 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 42 пограбування, 2 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено 3 пістолети, 2 гвинтівки, 3 обрізи мисливських рушниць, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 545 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 185 осіб, у яких вилучено понад 16 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 295 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

Порушено 282 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 129 – у сфері службової діяльності, у тому числі 24 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 51 – у бюджетній сфері, 36 – у сфері банківської діяльності, 27 – у сфері приватизації, 19 – в агропромисловому комплексі, 5 – у паливно-енергетичному комплексі та 4 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 25 665 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 915 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 97 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 12 осіб загинула та 115 – травмовані.

У селі Красному Скадовського району Херсонської області два тижні тому на подвір’ї власного домогосподарства знайдено мертвим з травмою голови 58-річного безробітного. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину затримано 34-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері на подвір’ї домогосподарства свого односельця під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

В місті Донецьку напередодні Нового року до міліції звернулася 27-річна місцева жителька, журналіст регіональної газети із заявою про те, що на вулиці невідомий вдарив її по голові й відібрав сумочку, у якій знаходилися мобільний телефон та службове посвідчення. Потерпіла за медичною допомогою не зверталася. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину затримано двох жителів міста Краматорськ Донецької області 21-го та 24-х років, обидва без постійного місця роботи, один раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони вночі на вулиці обласного центру заподіяли тілесні ушкодження потерпілій та відібрали в неї сумочку, у якій знаходилися мобільний телефон та службове посвідчення.

Правоохоронці завадили продажу Луганчанок в сексуальне рабство!

У місті Донецьку в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 53-річну жительку міста Алчевськ Луганської області, яка намагалася вивезти до Об’єднаних Арабських Еміратів, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох жительок міста Луганськ 18-ти та 23-х років.

Землею чиновниця у одного забрала – іншому віддалі!

У Криворізькому районі на Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця з питань земельних ресурсів, яка у порушення вимог Законів України «Про землеустрій» та «Про охорону навколишнього природного середовища», без прийняття заходів з повернення землі в державну власність, діючи в інтересах приватного підприємства, незаконно склала, затвердила та видала документацію про відведення земельної ділянки площа 3,5 гектари, яка знаходиться в користуванні приватного підприємця, під будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу. Унаслідок протиправних дій правопорушниці державі завдано збитки на суму понад 150 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Два роки підприємство незаконно видобувало вугілля!

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито виконавчого директора товариства з обмеженою відповідальністю. Встановлено, що упродовж 2005-2007 років вказаним товариством, у порушення вимог Закону України «Про надра» та Земельного кодексу України, на земельній ділянці, розташованій на території міськради, було здійснено незаконний видобуток кам’яного вугілля на загальну суму 2,35 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.240 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й порушення правил охорони надр).

Викрито фруктового контрабандиста!

На Рівненщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, який у 2006 році ввіз на територію України фрукти й під час митного оформлення вніс в документи неправдиві відомості щодо їх вартості. Унаслідок протиправних дій правопорушника державі завдано збитки у вигляді несплати обов’язкових митних платежів на загальну суму 185 тис. гривень. Регіональною митницею за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.201 КК України (контрабанда).

Зловмисники-експортери нагріли державу на 2,5 мільйона гривень!

У місті Рівному працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб приватного підприємства, які в 2006 році, за попередньою змовою з посадовими особами відкритого акціонерного товариства, здійснили експортні відвантаження рослинницької продукції за завищеними цінами. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму 2,46 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Соціальні цілі поступились особистим забаганкам чиновника!

У місті Тернополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора філії товариства з обмеженою відповідальністю, який у минулому році здійснив нецільове використання бюджетних коштів, виділених з державного бюджету на будівництво об’єктів соціального значення. Унаслідок протиправних дій правопорушника державі завдано збитки на суму понад 205 тис. гривень. Органами прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.210 та ч.2 ст.364 КК України (порушення законодавства про бюджетну систему України й зловживання владою або службовим становищем).

Вкрали прісної води на мільйон гривень!

У Новоушицькому районі Хмельницької області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора державного підприємства. Зазначене підприємство впродовж 2004-2008 років, у порушення вимог Законів України «Про надра» й «Про питну воду та питне водопостачання», незаконно здійснило видобуток прісних вод для централізованого водопостачання на суму понад 1 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.240 та ч.3 ст.365 КК України (порушення правил охорони надр й перевищення влади або службових повноважень).

BMW, заправлений «Трамадолом», затримали у столиці!

У Дніпровському районі міста Києва на вулиці працівниками міліції затримано 27-річну місцеву жительку Духоту, з автомашини якої вилучено 1 780 таблеток сильнодіючого лікарського засобу «Трамадол».

Нелегалів зупинили на Житомирщині!

У селі Кочерів Радомишльського району Житомирської області працівниками міліції затримано групу нелегальних мігрантів у складі трьох громадян Ісламської Республіки Пакистан та одного Республіки Індії. Іноземці знаходяться в Радомишльському райвідділі внутрішніх справ.

ДЗГ МВС України

You may also like...