Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 01.02.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 259 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 557 (47,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 38 пограбувань, 8 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, карабін, обріз мисливської рушниці, саморобний пістолет, три гранати, 2 кілограми вибухівки та 381 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 157 осіб, у яких вилучено близько 18 кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 734 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 31 особу.

Порушено 491 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 197 – у сфері службової діяльності, у тому числі 43 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 73 – у бюджетній сфері, 55 – у сфері банківської діяльності, 48 – в агропромисловому комплексі, 41 – у сфері приватизації, 19 – у паливно-енергетичному комплексі та 15 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 27 511 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 994 факти керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 114 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 10 осіб загинула та 151 – травмовані.

У місті Єнакієвому Донецької області днями на вулиці знайдено в непритомному стані з травмою голови 43-річного місцевого жителя, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 28-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

Вбивцю знайшли через 12 років!

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 54-річного місцевого жителя, який у грудні 1995 року під час сварки на ґрунті ревнощів заподіяв смертельні тілесні ушкодження місцевому жителю.

Правоохоронці затримали «продавщицю» Черкащанок!

На Черкащині в результаті проведення оперативних заходів працівниками міліції затримано 23-річну жительку села Драбівці Золотоніського району Черкаської області, яка в січні цього року намагалася вивезти до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох жительок обласного центру 30-ти та 32-х років.

Кладовищенські хулігани понесуть відповідальність за свої виходки!

У місті Могилів-Подільському Вінницької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох місцевих жителів 17-ти років, які вночі на міському кладовищі, з хуліганських спонукань, пошкодили пам’ятники на 24 могилах.

Квартирних крадіїв затримали упродовж дня!

У місті Вінниці в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 28-річного громадянина Республіки Вірменії та двох жителів міста Дніпропетровськ 26-років. Попередньо встановлено, що вони вчора в зазначеному місті зламали замок вхідних дверей, проникли до квартири 53-річної місцевої жительки, й викрали вироби із золота та 720 гривень. Частину викраденого вилучено.

Киянин «екстазі» до столиці не довіз!

Поблизу села Стоянки Києво-Святошинського району Київської області працівниками міліції затримано 33-річного жителя столиці у якого вилучено 2,1 тис. таблеток «екстазі».

Харків’янина затримали з партією «трамадолу»

У місті Харкові працівниками міліції затримано 24-річного жителя міста Слов’янськ Донецької області у якого при обшуку вилучили 3 тис. капсул сильнодіючого лікарського засобу «Трамадол».

Білоцерківського «конвертатора» викрито!

У місті Біла Церква Київської області працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито місцевого жителя, який у липні 2005 року створив та зареєстрував фіктивне приватне підприємство, через розрахункові рахунки якого було перераховано понад 3,6 млн. гривень. Правопорушник здійснював безтоварні операції з підприємствами, які незаконно отримували відшкодування ПДВ. Унаслідок цього державі завдано збитки на суму 600 тис. гривень. Слідчими Білоцерківського міськвідділу внутрішніх справ за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво).

Контрабандою ввезли котельне обладнання!

На Київщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які в березні 2004 року ввезли на територію України й приховали від митного контролю котельне обладнання на загальну суму 29 тис. євро, чим завдали збитки державі на суму 188, 3 тис. гривень. Слідчим відділом УСБ України за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.201 КК України (контрабанда).

Вартість техніки знижувалась через хабар!

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову правління та голову наглядової ради товариства з обмеженою відповідальністю, які вимагали та отримали 101 тис. грн. хабара від заступника директора приватного підприємства за реалізацію згаданому підприємству за заниженою вартістю платформи для перевезення важкої техніки. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Увечері хабар – вранці оренда!

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю, який вимагав та отримав 10,8 тис. грн. хабара вiд приватного підприємця за надання останньому в оренду нежитлового приміщення. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Сільський будинок культури «став» сільськогосподарським!

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб сільської ради, які підробили рішення сесії згаданої сільради й незаконно надали у власність приватному сільськогосподарському підприємству будинок культури. Унаслідок дій правопорушників державі завдано збитків на суму понад 1 млн. гривень. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

Зловмисники вирішили, що реставрація гімназії «почекає»

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб управління капітального будівництва міської ради, які використали не за цільовим призначенням 247,7 тис. грн. бюджетних коштів, виділених на реставрацію гімназії. Слідчим відділом Галицького району за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.210 КК України (порушення законодавства про бюджетну систему).

Щоб швидко стати членом товариства мисливців та рибалок треба заплатити хабар?

У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову міської організації Українського товариства мисливців та рибалок, який отримав 300 доларів США хабара від місцевого жителя за термінову видачу останньому членських квитків зазначеного товариства. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

Спільною рисою сусідів було зберігання вибухівки!

Поблизу міста Нововолинська Волинської області в дачних будинках двох жителів згаданого міста працівниками міліції вилучено відповідно 550 й 570 грамів вибухівки та по одному електродетонатору.

В Оболонському районі міста Києва працівниками міліції затримано 48-річного жителя міста Вишгород Київської області у якого при обшуку вилучено 900 грамів вибухівки.

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 23-річного громадянина Республіки Грузії, який днями на промринку «7-й кілометр» викрав у приватного підприємця коробку з побутовою технікою. Викрадене вилучено.

Кияни прогулювались з кокаїном та опієм!

У Шевченківському районі міста Києва працівниками міліції на вулиці затримано двох місцевих жительок віком 20 та 22 роки, у яких при обшуку вилучено відповідно 1 та 0,1 грам кокаїну.

У Дніпровському районі міста Києва працівниками міліції на вулиці затримано 35-річного громадянина Ісламської Республіки Іран у якого вилучено 2 грами опію.

Необережність водія та зустрічна смуга забрали життя!

На автодорозі поблизу міста Шахтарська Донецької області 39-річний місцевий житель не впорався з управлінням власної автомашини «Жигулі», виїхав на смугу зустрічного руху транспорту й зіткнувся з маршрутним мікроавтобусом «Фольксваген», який перевозив 17 пасажирів за маршрутом Шахтарськ – Донецьк. У результаті аварії загинув пасажир легкової автомашини, її водій та вісім пасажирів обох транспортних засобів отримали тілесні ушкодження (шістьом потерпілим медичну допомогу надано на місці пригоди, інших госпіталізовано).

ДЗГ МВС України

You may also like...