Криминальная хроника Украины на 13.03.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3757 заяви про злочини. Вжитими заходами 1855 (49,4 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 58 пограбувань, 6 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 27 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, карабін, три обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 900 г вибухівки та 402 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 232 особи, у яких вилучено близько 20,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2744 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 44 осіб.

Порушено 122 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 51 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 22 – у бюджетній сфері, 9 – у сфері приватизації, 9 – у сфері банківської діяльності, 5 – у паливно-енергетичному комплексі, 8 – в агропромисловому комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 21925 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1015 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 72 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 14 осіб загинула та 75 – травмовані.

У місті Краматорськ Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 34-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері, перебуваючи в будинку своєї бабусі під час раптово виниклої сварки задушив останню.

У селищі Чаплинського району Херсонської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони на протязі березня в згаданому селі з меморіалу воїнам, загиблим у Великій Вітчизняній війні, викрали фрагменти з кольорового металу.

У селищі Харківської області затримано 41-річного громадянина, за місцем проживання якого вилучено 600 г вибухівки.

У одному з селищ Єланецького району Миколаївської області затримано 41-річного жителя, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 5 кг марихуани.

У АР Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора комунального підприємства. Вона вимагала та отримала 2 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за виділення останньому земельної ділянки (площа 160 кв. м.) на території бази відпочинку згаданого підприємства для організації роздрібної торгівлі. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони, будучи підрядниками з будівництва берегоукріплюючих споруд на узбережжі Азовського моря, завищили об’єми виконаних робіт на 2,96 млн. грн., й привласнили зазначені кошти. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).

На Кіровоградщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб закритого акціонерного товариства. Вони, будучи підрядниками з реконструкції комунікацій однієї з електростанцій, завищили вартість виконаних робіт на 540 тис. грн., чим завдали збитки державі на вказану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

У столиці працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони самовільно захопили земельну ділянку (площа понад 20 га, вартість близько 80 млн. гривень) розташовану в місті Києві, чим завдали збитки державі на вказану суму. Слідчим відділом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво).

ДЗГ МВС України

You may also like...