Криминальная хроника Украины на 26–28.04.08

на 26.04.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3390 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 549 (45,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – вбивство, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 31 пограбування, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 18 осіб. У правопорушників вилучено два автомати, чотири гвинтівки, пістолет, два обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 600 грамів вибухівки та 930 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 125 осіб. У них вилучено 15,8 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3801 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 особи.

Упродовж минулої доби порушено 546 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 231 – у сфері службової діяльності, у тому числі 57 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 986 дорожньо-транспортних пригод, у яких 21 особа загинула та 122 – травмовано.

У місті Донецьку в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 45-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 23 квітня в підвалі житлового будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем невідомого чоловіка, тіло якого було знайдено 25 квітня. Вживаються заходи щодо встановлення особи потерпілого.

У Красилівському районі Хмельницької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 36-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уранці 22 квітня на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем свого односельця.

У місті Ірпіні Київської області 10 квітня ц.р. на вулиці було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням грудей 46-річного місцевого жителя, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 20-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 10 квітня на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв зазначені поранення потерпілому.

У Мелітопольському районі Запорізької області в грудні минулого року на вулиці було знайдено в непритомному стані з рубаною раною голови 48-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, який 10 січня помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 24-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 28 грудня минулого року на вулиці районного центру заподіяв смертельні тілесні ушкодження загиблому під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У Павлоградському районі Дніпропетровської області увечері 21 квітня ц.р. в одному з сіл до приміщення філії Ощадбанку України зайшов невідомий в масці. Він розпилив з балончика в обличчя касиру невстановлену речовину, забрав з каси 3,4 тис. грн. й втік. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 26-річного раніше судимого жителя районного центру, без постійного місця роботи.

У Донецькій області в результаті оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 56-річну працівницю одного із загальноосвітніх закладів. Попередньо встановлено, що вона вивезла до Російської Федерації двох жительок одного з міст, 1982 та 1985 р.н., обидві без постійного місця роботи, де продала їх сутенерам з метою сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на батьківщину.

У Голосіївському районі міста Києва працівниками міліції затримано двох громадян Республіки Грузії, 1977 та 1987 р.н., які вдень 25 квітня з автомашини “Лексус” 40-річної киянки викрали сумку, у якій знаходилися особисті документи. Викрадене вилучено.

У Святошинському районі міста Києва працівниками міліції затримано 46-річного громадянина Республіки Грузії, який удень 25 квітня на території ринку “Борщагівський” викрав у пенсіонерки мобільний телефон. Викрадене вилучено.

В Острозькому районі Рівненської області затримано 40-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 400 грамів вибухівки.

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб обласної комісії з питань здійснення операцій з металобрухтом Дніпропетровської облдержадміністрації. Вони, без проведення відповідної перевірки промислового майданчика товариства з обмеженою відповідальністю, склали неправдивий акт щодо дотримання останнім ліцензійних умов при здійсненні операцій з металобрухтом. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У Київській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб Управління житлово-комунального господарства однієї з міськрад. Вони, у порушення вимог Закону України “Про приватизацію державного майна”, незаконно відчужили на користь місцевого жителя дві будівлі, які знаходилися в комунальній власності зазначеної ради, чим завдали збитки територіальній громаді на загальну суму близько 269 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 і ч.2 ст.366 КК України (перевищення влади або службових повноважень та службове підроблення).

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито старшого оперуповноваженого податкової міліції Державної податкової інспекції в одному міст, який вимагав та отримав 300 доларів США хабара від приватного підприємця за не притягнення його до відповідальності за виявлені порушення в підприємницькій діяльності. Підозрюваного затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

на 27.04.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 700 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 062 (39,4 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 23 пограбування, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено 2 кулемети, автомат, 4 гвинтівки, пістолет, обріз мисливської рушниці, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 500 г вибухівки та 135 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 96 осіб, у яких вилучено 3,2 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 315 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 96 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 217 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 99 – у сфері службової діяльності, у тому числі 19 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 811 дорожньо-транспортних пригод, у яких 21 особа загинули та 220 – травмовані

В місті Ялта АР Крим 25 березня у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовим пораненням живота місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано співмешканку потерпілого. Попередньо встановлено, що вона ввечері 19 березня під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбила свого співмешканця.

У місті Макіївка Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 22 квітня в будинку іншого місцевого жителя під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем господаря та його співмешканку.

У місті Запоріжжя в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 21 січня, з метою крадіжки, проник до квартири місцевого жителя, але був застигнутий господарем, вбив останнього ножем й викрав особисті речі.

В місті Червоноград Львівської області 26 квітня на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей невідомого чоловіка. Ним виявився місцевий житель. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано особу без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 25 квітня на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив потерпілого.

У Святошинському районі міста Києва 25 квітня о 6.00 на вулиці затримано громадянина Республіки Азербайджан. Попередньо встановлено, що він двадцять хвилин тому на вулиці побив місцевого жителя та відібрав у нього 200 гривень.

В одному з селищ Полтавської області 26 квітня о 12.00 затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він декілька хвилин тому, з хуліганських спонукань, фарбою з аерозольного балончика на пам’ятнику В. Леніну зробив напис образливого змісту.

У місті Нововолинськ Волинської області затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 250 г вибухівки.

У місті Харків затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 2 револьвери, 2 обрізи мисливських рушниць, 4 гвинтівки, 2 кулемети, автомат ППШ та два саморобні вогнепальні пристрої (усе часів Великої Вітчизняної війни).

В АР Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох співробітників одного з дослідних інститутів. Вони вимагали та отримали 1,6 тис. грн. хабара від місцевого жителя за видачу останньому висновку інженерно-геологічного дослідження двох земельних ділянок для подальшого проектування і забудови. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

В АР Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника товариства з обмеженою відповідальністю. Вона, шляхом створення надлишку та подальшої його реалізації, здійснила розкрадання товарно-матеріальних цінностей (продукти харчування). Унаслідок протиправних дій правопорушниці вказаному товариству завдано збитки на суму понад 190 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітників держустанови. Вони в минулому році до офіційних документів внесли неправдиві відомості, на підставі яких незаконно отримали в кредитній спілці споживчі кредити на загальну суму 10 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення)

на 27.04.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1707 заяв про злочини. Вжитими заходами 734 (43%) з них розкрито «за гарячими слідами». Із зареєстрованих протягом доби восьми вбивств розкрито сім. З двох фактів заподіяння тяжких тілесних ушкоджень усі розкрито. Із п’яти розбоїв та 35 грабежів розкрито відповідно чотири і 21. Із семи зареєстрованих незаконних заволодінь транспортними засобами розкрито три.

За незаконне зберігання зброї затримано 3 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, саморобний пістолет та 390 грамів вибухівки.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 30 осіб. У них вилучено 7,8 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1150 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 7 осіб.

Працівниками Державтоінспекції припинено 16 173 порушення Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1214 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані. Зафіксовано 404 порушення Правил дорожнього руху, скоєних пішоходами. Здійснено 540 виїздів для оформлення дорожньо-транспортних пригод, у тому числі 165 випадків з потерпілими, у яких 30 осіб загинули та 230 – травмовані.

Протягом минулого тижня порушено 1 669 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 652 – у сфері службової діяльності, у тому числі 136 – про хабарництво.

Під час святкування Великодня на території держави майже в 14,6 тис. культових закладах відбулися пасхальні богослужіння. У заходах взяли участь понад 11,6 млн. віруючих різних конфесій. Для забезпечення правопорядку і громадської безпеки під час релігійних заходів залучалося близько 33 тис. працівників органів внутрішніх справ та військовослужбовців внутрішніх військ. Грубих порушень громадського порядку не зареєстровано.

ДЗГ МВС України

You may also like...