Житель Киевской области пытался «подарить» налоговикам $170 тысяч

Правоохоронці «майже делікатно» відхилили пропозицію підприємця зрадити Закон за 170 тисяч доларів США Спроба зловмисника відкупитися від кримінальної відповідальності обернулася для нього… порушенням ще однієї кримінальної справи за давання хабара.

Працівниками управління ДСБЕЗ ГУМВС України в Київській області під час оперативного супроводження розслідування кримінальної справи, порушеної за ознаками складів злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, задокументовано факт замаху на дачу хабара в сумі 170 тис. доларів США директором одного товариства з обмеженою відповідальністю.

29-річний громадянин намагався дати хабар працівникам відділу податкової міліції одного з територіальних підрозділів державної податкової інспекції Київської області за сприяння йому в ухиленні від кримінальної відповідальності за фактом незаконного відшкодування податку на додану вартість та можливість втечі з приміщення прокуратури. Однак податківці запропонований хабар не лише відхилили, а й негайно повідомили про такий факт працівників УДСБЕЗ ГУМВС України в Київській області та прокурору. Тож придумана «підприємливим» директором оборудка мала зовсім інший поворот – у нього вилучено документи та речові докази, які свідчили про намір дачі хабара в сумі 170 тис. доларів США.

Наразі органами прокуратури відносно цього громадянина порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 2 ст. 369 (давання хабара) Кримінального кодексу України.

Директора затримано та обрано щодо нього міру запобіжного заходу – арешт. Наразі триває слідство.

ДЗГ та МД МВС України

You may also like...